Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığı’nda gerçekleşen meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, 30 Eylül itibariyle yapılan planlı alanlar tip yönetmeliği değişikliğinin müteahhitleri de arsa sahiplerini de mağdur ettiğini söyledi. Belediyelerin yönetmelik değişikliğine yetişemediğini belirten Yıldırım, her şehrin kendine özgü yönetmeliğinin olması gerektiğini belirtti.

Şehitkamil Belediyesi meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hurşit Yıldırım, 30 Eylül itibariyle yapılan planlı alanlar tip yönetmeliği değişikliğini anımsattı. Yıldırım, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen bir yönetmenlikle imar planı değişikliğine gidildi. Büyük sıkıntılar yaratacak bir durum. Sebebine gelince o bölgedeki ister arsa sahipleri olsun, ister müteahhitler olsun mağdur durumda. Mesela; bir proje çizmek istedi ve yetişemedi. Aynı zamandada Belediyelerinde yükü ağır ruhsat verme aşamasında yoğunluk vardı. Yani sizden isteğim, kimseyi bu konuda mağdur etmeyelim. Ve bununla ilgili bir çalışma yapılmasını sizden istirham ediyorum. Adamın A3 var. Evin altına dükkan koymuş” dedi.


NE KADAR DOĞRU BİR KARAR VERDİĞİMİZİ GÖRDÜK


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadılıoğlu, Büyükşehir Beldiyesi’nde müteahhitlerle bir toplantı yaptıklarını anlattı. Fadıloğlu, Bizim buradaki amacımız zaten ana plan yönetmenliğine sahip çıkmak koşuluğuyla şehrin kendine has özelliklerini korumak. Bu yüzden Gaziantep’e yönelik plan çalışması yapmayı düşünüyoruz. Bir iki yerde ufak sıkıntılar sıkıntılar vardı. Bakanlığa soruldu bu durum. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımızda bu konuda görevlendirmeler yaptı. Burada dikkat ederseniz 15. maddede ticaret alanlarında arsa düzenlemesi yapıyoruz. 15. Maddeyi sevk ettik komisyonda, buna yönelik çalışmalar ve düzenlenmeler yapacak. Burada işin gerçeği geçmiş dönemlerde apartmanların altına dükkan yapılmaması gerekiyordu. Fakat yapılmış ve bu şekilde devam etmiş. Aslında son düzenlemelerle ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Fıstıklı Mahallesi ve İbrahimli gibi yerlerde uygulamalar yapıldı. Türkiye’de de bu kural uygulanmaya başladı. Çünkü bir yer ya ticaret alanıdır ya da barınma alanıdır. Aşağıdaki dükkancı apartmandan şikayetçi olacak, apartmandakiler dükkandan şikayetçi olacak. Bu sıkıntılar devam edecek. Yapabilirsek imkanlar dahilinde aslında kontrol etmek lazım” şeklinde konuştu. Ayşegül BAĞCI