Gaziantep’te inşaat sektörünün enerji altyapısından kaynaklı sorunları, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Özellikle şantiye abonelikleri, iskan sonrası abonelik işlemlerinin hızlandırılmasını istiyoruz. Altyapıdan kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Bürokratik engellerle boğuşmak istemiyoruz. Şu anda uygulanan yöntem , şehrin altyapısını bizlerin yapmasına yol açıyor” dedi.

GAİMDER Toplantı Salonunda gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren EDAŞ-Müteahhitler buluşmasına, Meclis Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı da olan Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Toroslar EDAŞ Bölge Direktörü Akın Şahin, Gaziantep İl Müdürü Mehmet Unsu’nun yanı sıra yaklaşık 150 civarında dernek üyesi müteahhit katıldı.

APA “ÖNÜMÜZÜ AÇIN”

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, yeni yönetim kurulu olarak göreve başladıklarında, ilk olarak Toroslar EDAŞ’ı ziyaret ederek, sorunlarını içeren bir rapor sunduklarını hatırlatarak, o görüşmede sundukları raporla ilgili çözüm önerini birlikte değerlendirmek üzere ikinci kez bir araya geldiklerini söyledi. Üyelerin yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Apa, “TEDAŞ ile özelleştirme öncesi yaşadığımız sıkıntılarımız vardı. 2013’teki özelleştirme sürecine kadar olan kısımda bu sorunlarımız daha da arttı. Ciddi sorunlar yaşıyoruz. Özellikle şantiye abonelikleri, iskan sonrası abonelik işlemlerinin hızlandırılmasını istiyoruz. Altyapıdan kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Bürokratik engellerle boğuşmak istemiyoruz. Şu anda uygulanan yöntem , şehrin altyapısını bizlerin yapmasına yol açıyor. Biz her türlü fedakarlığa varız ancak bizim önümüzü açmalarını istiyoruz” dedi.

MAZICIOĞLU “SEKTÖRÜN İÇİNDEN BİRİYİM”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise, inşaat sektörünün stratejik bir sektör olduğunu belirterek, kendisinin de milletvekili olmadan önce müteahhitlik yaptığı için sektörünün sorunlarını yakından bildiğini ifade etti. Mazıcıoğlu “Sorunlarınızı burada dinlemekle kalmayıp, aynı zamanda EPDK’da da gündeme getireceğim. Müteahhitlik sektörünün önünün açılması için, gerek parlementoda, gerekse yerel yönetim ayağında her türlü katkıyı sağlamaya hazırım” dedi.

AKIN ŞAHİN “ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ”

Toroslar EDAŞ Operasyon Direktörü Akın Şahin ise sektör temsilcilerini yerinde dinlemek amacıyla bu toplantıya büyük önem verdiğini ve bizzat katılmak istediğini belirterek sözlerine başladı. GAİMDER ile önceden sağladıkları iletişim neticesinde kendilerine sunulan rapor doğrultusunda iyileştirmeler yaptıklarını söyleyen Şahin “Bizim esas görevimiz bölgenin genelinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamaktır. Bu yatırım ve operasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Müteahhitlerimizin de bizden beklentilerini dinliyor ve mevzuat paralelinde onlara uygun çözümler sağlamayı hedefliyoruz. Yakın zamanda proje başvurularında bekleme süresini daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bölgede daha sağlıklı bir şebeke oluşturmak için iyileştirme çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor. 2015 yılında Gaziantep’in de içerisinde olduğu Toroslar EDAŞ bölgesine geçmişe oranla çok daha yüksek bir yatırım bütçesi ayrıldı. Yatırım planlamamızı hızlandırarak, sizlere daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bizler çözüm için buradayız.” şeklinde konuştu. Bülten