Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı İbrahim Apa, belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini ancak kentsel dönüşümün sağlıklı bir zeminde yürümesi için müteahhitlerin de aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Necdet Yalçınkaya ve Harita Mühendisi Seyfettin Ceylan’ın katıldığı toplantıda, Kentsel dönüşümle ilgili Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar, projeler ve uygulamalar ele alındı.

MÜTEAHHİTLER

SORUMLULUK ALMAYA HAZIR

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, 1200 üyeli bir dernek olarak Gaziantep’in sağlıklı yapılaşmasına her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi. Sadece belediyeler tarafından yürütülen çalışmaların yeterli olmadığının görüldüğünü söyleyen Apa “Gaziantep, kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan kentlerin başında geliyor. Nitekim, 40 bölge ile Gaziantep kentsel dönüşüm alanı ilan edilmede Türkiye’de ilk sırada. Konum itibariyle Gaziantep’te kentsel dönüşümün kolay olmadığını biliyor ve görüyoruz.

Dolayısıyla bu yükün altından kalkmak için kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz bu noktada sorumluluk üstlenmeye ve kentsel dönüşüme her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

MÜTEAHHİTLERE TANINAN

AVANTAJLAR ANLATILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sinan Tütüncüler ile Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Necdet Yalçınkaya da toplantıda, Bakanlığın kentsel dönüşümde yer alan müteahhitlere tanıdığı avantajlar ve teşvikler, belediyelerle ilişkiler, vatandaş açısından tanınan imkanlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Ayrıca Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu konudaki işbirliğinin devam ettirilmesi ve Bakanlığın Gaziantep’te düzenleyeceği geniş katılımlı bir sempozyumun da desteklenmesi karara bağlandı. Bülten