Kişilere kendi vücutlarından alınan dokularla yüz yapımı tekniğiyle tanınan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Bodrum'daki özel bir hastanede görev yapmaya başladı.

Türkiye'de yaptığı estetik ve plastik cerrahi ameliyatlarıyla tanınan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Bodrum'daki bir özel hastanede çalışmaya başladı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndaki görevinden ayrılarak Acıbadem Bodrum Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Mutaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde kurdukları klinikte doğuştan eksik ya da sonradan kaybedilmiş vücut kısımlarının yeniden yapımından yüz felçlerine, kaş kaldırmadan burun ve meme estetiğine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacaklarını belirtti.

BODRUM ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Mutaf, gerek Türkiye'nin diğer bölgelerinden, gerekse yurtdışından çok sayıda hastanın tedavisinin gerçekleştirileceği kliniğin, sağlık turizminde önemli bir yeri olan estetik alanında Bodrum'u çekim merkezi haline getireceğine inandığını dile getirdi.

Türkiye'nin plastik cerrahide dünya için cazibe noktası haline geldiğine değinen Mutaf, yakın gelecekte kök hücre ve kıkırdak hücre kültürleri ile üretilmiş kulak kepçesi alt yapılarının kullanımına geçiş yapabileceklerini vurguladı.

MEDİCAL UYGULAMALAR

Mutaf, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Kliniği'nde, acil plastik cerrahi, çene yüz travmaları, yanıklar, ağız, yüz ve çene cerrahisi, ortodontik cerrahi, yüz felçleri, oküloplastik cerrahi, el ve mikro cerrahi, onkoplastik cerrahi ve yara bakımı hizmetlerinin yanı sıra medikal estetik uygulamalarının da yapılacağını sözlerine ekledi. Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy da 3 yıl önce hizmete giren hastanelerinin sağlık alanında Bodrumlular ve ilçeye tatile gelen turistlere nitelikli hizmet sunduğunu belirtti. Aksoy, yakın zamanda hastane bünyesinde Kanser Tedavi Merkezi de kuracaklarını bildirdi. AA