Tıp alanında yaptığı yenilikçi çalışmalarla adından son dönemlerde sıkça söz ettiren ve bir dönem 'Ayşa' şarkısı ile müzik piyasasına giriş yapan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, sanatçı olmaktansa, anne ve babasının dileği olan doktorluğu tercih ettiğini söyledi.

BAŞARILI AMELİYATLARI İLE GÜNDEMDE

18 yıl önce müzik piyasasına ‘Ayşa’ şarkısı ile giriş yapan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, son zamanlarda tıp alanında yaptığı çalışmalarla adından tekrar söz ettirmeye başladı. Prof. Dr. Mutaf, müziği rahmetli anne ve babasının hekim olmasını istediği için bıraktığını belirterek, "Allah'ın rahmetine kavuşan anne ve babamın en büyük dileği beni hekim olarak görmekti. Başarılı ameliyatlar ve insanlara faydalı işler yaptığım zaman 'iyi ki bu işi bırakmışım' diyorum" ifadelerini kullandı.

İNSANLARA FAYDALI OLUYOR

Müziği bıraktığı için pişman olmadığını belirten Mutaf, müzik yapmaya devam ettiği takdirde ‘nakilsiz’, ‘karın bölgesinden alınan dokuyla meme nakli’ gibi yenilikçi çalışmaları gerçekleştiremeyeceğini kaydederek, “Müzik yapmaya devam etseydim, işte bu insanlara faydalı olamazdım, bu ekiple çalışamazdım. Müziği insan kendi ruhunda da yaşayabilir, kendi uhdesinde hep vardır müzik. Ama bunu kondisyon olarak yaptığınız zaman hekimlik manasında ciddi bir handikaptır. Çünkü bizim işimiz kıskanç bir kadın gibidir, başkasını hiçbir zaman hayatınıza sokmak istemez, eşit olmak istemez. Aksi takdirde başarısız olursunuz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Mehmet Mutaf, insanın kendi vücudundan parçalar alınarak nakilsiz yüz ameliyatı ve 8 Mart Kadınlar Günü’nde göğüs kanseri olan bir kadına karın dokusundan alınan dokularla meme nakli yaparak gündeme gelmişti.

İHA