Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, kayıt döneminde okul yöneticilerini uyardı. Mustafa Yanmaz, "Kayıt sırasında kesinlikle hiç bir ad altında velilerden para alınmayacak. Okullarımız ücretsiz. Öğrenci velilerimiz okullarımızda idarecilere bu tür kayıt parası türünden para vermesin. O tür bir sıkıntı olduğu zaman gereğini yaparım. Bunu ciddi olarak söylüyorum. Para alınmayacak, öyle bir şey yok. Kura sistemiyle, öğretmen ayrımı yapılmadan öğrenciler sınıflara yerleştirilecek" dedi.

SORUŞTURMA AÇARIZ

Kayıt sırasında bağış alınmaması konusunda İlçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptığını ve talimat verdiğini anlatan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Benim talimatım var. Okullarda velilerden para alınmayacak. O tür bir sıkıntı olduğu zaman gereğini yaparım. Bunu ciddi olarak söylüyorum. Bağış adı altında dahi olsa alınmayacak. Hiçbir bağışı kabul etmiyoruz. Alanlar hakkında soruşturma açarız" dedi.

GÖNÜLLÜ BAĞIŞI YASAK

'Okulların ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz, Haziran-Ekim ayına kadar gönüllü bağış dahi yasak' diyen Mustafa Yanmaz, " Bakanlığımızın kesin talimatı var. Ben gönüllü veriyorum al dese bile velilerden kayıt döneminde herhangi bir bağış alınmayacak. Okulların itiyaçlarını biz karşılıyoruz. Okulların küçük çapta ihtiyaçları olabilir ama biz okulların elektriğini, suyunu, kırtasiyesini her türlü giderlerini bakanlığımız tarafından verilen ödeneklerle karşılıyoruz. Okul aile birlikleri aracılığıyla çok zor durumda olan okullarımıza da destek oluyoruz" diye konuştu.

UNİMA BELGESİ ŞARTI

Yanmaz, öte yandan okullara hiç bir satıcının, illizyonistin, tiyatrocunun her ne ad altında olursa olsun giremeyeceğini de dile getirerek, "Eğitim öğretimi engelleyecek kişiler okula girmeyecek. Bunlarla ilgili de biz bir duyuru yaptık. Tiyatro gösterisi ve sosyal bir etkinlik yapacaksa Ağustos ayı içerisinde bize müracat etsinler. Şu anda müracaatlarını alıyoruz. UNİMA belgesi olan kişilerin tiyatro gösterisi ve başka gösteri yapmalarına izin vereceğiz. Adam eline saz almış gösteri yapacağım diyor. Öğrencilerden para topluyor. Ayrıca şu var. Kırtasiyiciler vergi veriyorlar, kira veriyorlar, bir başkası da kitap satacağım diye okula geliyor. Ne vergi veriyor ne kirası var. Vergisini veren esnafın haklarını gaspediyorlar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR