Merkez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Akalın, esnafa soluk aldıracak müjdeyi verdi. Sıfır faizli 30 bin TL kredi ile ilgili başvuru almaya başlayacaklarını belirten Akalın, "Devlet destekli kredimiz esnafa nefes aldıracak. 2015 yılında kooperatiflere borcu olmayan esnaf bize gelip, 5 sene ödeme şartıyla 30 bin TL'sini alıp gidebilir" dedi.

Kredinin esnaf faydalı olacağına inandıklarını söyleyen Akalın, "Bize üye olan esnafımızın parası hazır. Gelmesi halinde borcu yoksa 30 bin TL'yi sıfır faizle ödüyoruz ve bunu 5 yıla yayıyoruz. Bu çok güzel bir olay, can suyu gibi bir durumdur" diye konuştub

SEÇİM VAATLERİYDİ

Kredi müjdesini veren Merkez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Akalın, hükümetin seçim vaatlerinde yer alan esnafa faizsiz kredi ile ilgili yazının kendilerine ulaştığını belirterek, tüm esnafların bu krediden yararlanabileceğini söyledi.

KREDİYİ BİZ VERİYORUZ

Akalın, “Hükümetin vermiş olduğu bir seçim sözü vardı. 30 bin TL esnafa sıfır faizli kredinin verilmesiydi. Bütün Gaziantep’teki esnaf kredi kooperatifleri, sıfır faizli 30 bin TL’lik krediyi biz vereceğiz. Bunu da 5 seneyle beraber vereceğiz. Bu çok güzel bir olay, can suyu gibi bir durumdur. Gelecek esnaf bize müracaat edecek, 30 bin TL veriyoruz, 5 senede ödemek şartıyla sıfır faizli kredi vereceğiz” dedi. Akalın, her esnafın başvurabileceği bir kredi olduğunu belirterek, "Esnafımız 31 Aralık 2015 tarihine kadar devlet destekli kredi kullanmamış olacak. Yani yeni başlamış olacak veya eski borçların hepsini kapatmış olacak. Kapattıktan sonra gelip bizden 30 bin TL’lik krediyi sıfır faizle almış olacak” şeklinde konuştu.

İLK DEFA VERİLİYOR

Akalın, bu krediyi ilk defa açıkladıklarını belirterek, “Şuanda kimsenin daha haberi yok. İlk defa dün geldi bize yazı, bugün bizde açıkladık. Artık esnafımız bu krediyi gelip bütün kooperatiflere başvurabilirler. Ve bunu yalnızca kooperatifler verir, bankalar vermeyecek” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT