Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda Kurt Ali Kılçık, görevi yeni Başkan Mehmet Çelenk’e devretti.

MÜSİAD Gaziantep Şubesinin 21. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurula MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, MÜSİAD kadim başkanları Enver Mıhçıoğlu, Sadullah Tayşi ve Osman Nakıboğlu katıldı.

Genel Kurul toplantısında konuşan mevcut başkan Kurt Ali Kılçık, yeni kurmaya çalıştıkları MÜSİAD binasının özellikle misafirler için ve toplantılar için iyi olacağını söyledi. Kurt Ali Kılçık, “İstanbul’dan misafirimiz geldi, Ankara’dan misafirimiz geldi. Veya başka bir ilden misafirimiz geldi, biz orada misafirlerimizi ağırlayacağız. Bu her türlü donanımda akıllı bina olarak yapılacaktır. Şimdi tabiî ki bizim görevlerimiz arasında mümkün mertebe işte kaç defa basına demeç vermişim, bu kadar Belediye Başkanlarımızla Milletvekillilerimizle toplantı yapmışız bunları ekranda görebiliyorsunuz. İnşallah niyetimiz iyiydi. güzel işler olsun diye çalıştık çabaladık buraya kadar getirdik. Bundan sonra, yapılan istişareler sonucunda Mehmet Çelenk başkanımız uygun görüldü, yola kendileri ve ekibi devam edecek. Mehmet Çelenk ve ekibini şimdiden tebrik ediyorum. Cenabı Allah, hayırlı ve uğurlu etsin. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, hakkınız helal etmenizi diliyorum” dedi.

YENİ BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

11 bini aşan MÜSİAD üyesinin olduğunu söyleyen yeni Başkan Mehmet Çelenk ise şunları kaydetti: “45 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurt içinde 85 irtibat noktası bulunan üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini, kamu, kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurt dışında 5 aktif temsilci ile birlikte 63 farklı ülkede toplamda 159 nokta ile hizmet veren, iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan yüksek ahlak, yüksek teknoloji ilkesini kendine düstur edinen bir ailenin mensubu olmanın mutluluğu içerisindeyiz. MÜSİAD’ın misyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak belirlenmiş ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır. Siz değerli MÜSİAD ailesi, teveccühte bulunup zor ama bir o kadarda şerefli bir görevi bana tevdi etmenizden dolayı şahsim ve yeni ekibim adına teşekkür ederim. Bu bayrağı layıkıyla taşıma gayreti içinde olacağımızı bilmenizi isterim.”

‘HAYIRLARA VESİYE OLUR’

Gaziantep şubesinin 21. Olağan Genel Kurulu’na katılan MÜSİAD’IN Genel Başkanı Nail Olpak, “Gaziantep şubemizin bu genel kurulunda öncelikle hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gaziantep gerçekten hem iş dünyası hayatıyla hem de, bizim şubemiz üzerinde değerlendirdiğimizde kendi dayanışması içinde örnek şehirlerden bir tanesidir. Kadim başkanlar sürekli birbirleriyle temas halindedirler bu bizim için çok önemli bir yer tutmaktadır. Bugün Gaziantep’in genel kurulundayız gücümüz yetebildiğince bende arkadaşlarımla beraber genel kurullara katılmaya gayret gösteriyorum. En azından başkan değişiminde bulunan şubelere katılmayı gayret ediyorum” dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu kişilerden oluştu: "Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelenk, Üyeler Özcan Bartık, Mehmet Yavuz Çapan, Mehmet Bostan, Ahmet Selim Ener, Beyhan Tahmazoğlu, Eyup Eruslu, Ahmet Eviz, Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Bayram Polat, Mehmet Hayri Özyaşar, İbrahim Özalkan, Yunus Atilla Hamallar, Gökhan Elçi ve Abdulkadir Çapur." İHA