II. GKV Liselerarası Ulusal Münazara Turnuvası bu yıl 15-17 Mart 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Türkiye’nin birçok kentinden seçkin okulların katılacağı turnuvaya GKV Özel Okulları ev sahipliği yapacak.
Birincisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde yankı bulan GKV Liselerarası Ulusal Münazara Turnuvası bu yıl da birçok okulun katılımı ile 15-17 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Turnuva Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelecek olan gençleri bir araya getirirken gençler arasında sosyal ve kültürel bir buluşma platformu gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak 2013 Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz I. GKV Liselerarası Ulusal Münazara Turnuvası’na Türkiye genelinden 17 okul katıldı. Üç gün süren turnuva Özel İtalyan Lisesi’nin birinciliği ve görkemli bir final töreni ile son buldu. Turnuva süresince Gaziantep tarih, kültür ve yemeklerini tanıma fırsatını münazara coşkusu ile birleştiren 150 genç münazır 2014 yılında buluşmak üzere kentimizden ayrıldı. II. GKV Liselerarası Ulusal Münazara Turnuvası bu yıl 15-17 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye Özel Okullar Birliği Münazara Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecektir. Okulunuzun turnuvamıza katılımı bizleri onurlandırmanın yanında Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri kültürel ve sosyal bir buluşma ortamında bir araya getirecektir” dedi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın sadece akademik çalışmalarıyla değil aynı zamanda sosyal ve kültürel proje ve etkinlikleriyle de gençleri bir araya getirerek önemli hizmetlere ev sahilliği yaptığını anımsatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vergili, “Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan münazara turnuvamıza geçen yıl olduğu gibi Türkiye’nin en büyük ve köklü kurumları yarışmacı olarak katılıyor İ.T.K.Büyükçiğli. Ege Lisesi, Çaka Bey Koleji, Adapazarı Enka Okulları, Alman Lisesi, TEVİTÖL, İçel Koleji, Sanko Koleji, Kabataş Lisesi, Irmak Koleji (2 Takım), M.E.R.A.L. (2 Takım), Galatasaray (2 Takım), Açı Koleji (2 Takım), Robert Koleji, İzmir Amerikan Koleji ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri katılacak. Turnuva süresince yarışma dışındaki saatlerde Gaziantep’in tarihi ve kültürel değerlerinin de tanıtımı, Gaziantep mutfağıyla ilgili sunumların gerçekleştirilmesi için gerekli organizasyonlarda yapılacak olup konuklarımızın en iyi şekilde ağırlanması için elimizden gelenleri yapacağız” açıklamasını yaptı.