Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, ülkesinin Mülteci Konseyi tarafından Kahramanmaraş'ta 200 bin dolara mal edilen Mülteci Toplum Merkezi'nin açılışını yaparken, Suriyeli sığınmacılara kullanılmak üzere Türkiye İnsani Yardım Vakfı Fonu'na 3 milyon 300 bin Euro'luk bağış yapacaklarını açıkladı.

TOPLUM MERKEZİNİ AÇTILAR

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen,İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret ettikten sonra beraberinde Danimarka Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Anders Kaldan ve ülkesinin Türkiye Büyükelçisi Martin Bille ile birlikte öğleden sonra uçakla Kahramanmaraş'a geldi. Danimarkalı bakan Jensen, beraberindeki heyet ile birlikte Danimarka Mülteci Konseyi tarafından Avrupa Birliği desteğiyle Hacı Bayram Veli Mahallesi Ali Sezal Bulvarı üzerinde 2 katlı olarak 200 bin dolara mal edilen ve içerisinde eğitim ile oyun salonlarının bulunduğu 150 öğrenci kapasiteli Mülteci Toplum Merkezi'nin açılışına katıldı.

3.3 MİLYON EURO'LUK KATKI

Jensen, Suriye'deki karışıklıktan meydana gelen krizin yükünün çoğunu taşıyan Türkiye ve halkına teşekkür ederek, Danimarka'nın bu kapsamda Türkiye İnsani Yardım Vakfı Fonu'na 3 milyon 300 bin Euro'luk bağış yapacağını açıkladı. Kristian Jensen, ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli sığınmacılarla ilgili yapacakları çalışmalar için 12 milyon Euro'luk fon oluşturulduğunu da ifade ederek şöyle konuştu: "Biz bu krizin yükünün çoğunu Türk halkının taşıdığını biliyoruz. Dolayısıyla hem Türkiye'ye, hem de Türk halkına Suriye'den gelen mültecilere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Danimarka'da yardımlarını sürdürüyor. Dolayısıyla Gaziantep'te bulunan Türkiye İnsani Yardım Vakfı Fonu'na 3.3 milyon Euro'luk bir katkıyı burada açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Danimarka'nın katkıda bulunabileceği diğer bir alan da Danimarka Mülteci Konseyi gibi bu alanda çalışmak isteyen Danimarkalı sivil toplum örgütlerine yardımcı olabilecektir" DHA