Koordinatör vekil Mahmut Sami Mallı'nın başkanlığında yapılan temayülün ardından, şimdi de temayüle giren veya sonradan adaylık için müracaatta bulunan isimlerin STK ve Milletvekillerine sorulduğu öğrenildi. Genel Merkezin önümüzdeki süreçte 3 ismi Ankara'ya mülakat için çağırması beklenirken, parti kulislerinde mülakatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşuluyor.

KİMLER TEMAYÜLE GİRMİŞTİ?

Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur'un aday olmayacağı ilçe kongreleri öncesi Ak Parti'de yeni ilçe başkan adayları arayışı sürüyor. Ak Parti ilçe başkanlığı için Şehitkamil'den 7, Şahinbey'den ise 5 isim mülakata girerken, temüyülü yapan Koordinatör vekil Mahmut Sami Mallı sandıkları açmadan genel merkeze götürmüştü. Şahinbey'de Bekir Aslan, Hayri Turan, Ali Kazcı, Mustafa Eryoldaş, Muhammed Ersöz, Şehitkamil'de ise, Mehmet Yılmaz, Memik Terlemez, Sait Kılıç, Mehmet Karakurt, İbrahim Ağırman, Cem Karamağaralı ve Talip Esen ilçe başkanlığına aday olabilmek için temayüle girmişti.

SONRADAN İKİ İSİM DE BAŞVURDU

Temayülün ardından ilçe başkanlığı için Şehitkamil'de Kenan Öztürk ve Hilmi Teymur'un da başvuruda bulunduğu öğrenilirken, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü'den de Şahinbey için başvuru istendiği öne sürüldü.

MÜLAKATLARI YAPMA İHTİMALİ YÜKSEK

Ak Parti kulislerinde Şahinbey ve Şehitkamil ilçeleriyle ilgili mülakatı Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın yapma ihtimalinin yüksek olduğu iddia ediliyor. Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongrelerinden önce Türkiye genelinde 51 tane ilin kongrelerinin bitmesinin beklendiği, ardından sıranın büyükşehirlere geleceği bildirildi. Ak Parti'ye yakın kaynaklar, "Sayın Cumhurbaşkanımız büyük şehirlerdeki merkez ilçelere bizzat kendi müdahil olmak istiyor. Belki mülakatlarını bile kendisi yapacakmış, bu büyük bir ihtimal. Çünkü kongresi yapılmayan 67 ilçe kaldı. Cumhurbaşkanımız büyükşehirlere özellikle önem veriyor. Şuanda sadece il başkanlarının mülakatını yapıyor, şimdi büyük ilçelerinde mülakatını kendisinin yapması sözkonusu"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR