Gaziantep'te Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 6 seçmenin mükerrer oy kullanmak istediği iddiası ortalığı karıştırdı. CHP'nin takipte olduğu olaya, MHP'de tesadüfen müdahil oldu. Belirtilen adreste ikamet etmemelerine rağmen seçmen listesinde adı geçen 6 kişinin tespit edilmesinin ardından okulda tartışma yaşandı. Polis çıkan arbedeyi biber gazı sıkarak önlemeye çalıştı. Mükerrer oy kullanacaklardan beşi olay yerinden kaçtı, 1 kişi ise yakalandı. Kavga sırasında olay yerinde bulunan ve MHP Adayı Mezine Sırakaya ile gerginlik yaşayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yumruk yediği de iddia edildi.

EV SAHİBİ:BU EVDE OTURMUYORLAR

Şehitkamil ilçesinde bulunan Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 1121 nolu sandıkta yaşanan olay şöyle gelişti: B. soy ismini taşıyan 6 kişi, belirtilen adreste oturmamalarına rağmen, seçmen listesinde yer aldı. Oy kullanmaya gelen kişileri gören ev sahibi de bu kişilerin adreste bulunmadığını söyledi. 6 kişiden biri oyunu kullanırken, diğer 5 kişi okuldan ayrıldı. Sahte oy kullanılmaya çalışılması MHP'lilerin tepkisini çekti. Okul önünde duruma tepki gösterenlere polis biber gazıyla müdahale etti. Bazı polislerin de biber gazından etkilendiği görüldü. Okulun camı kırılmaya çalışıldı. Yaşanan olayın ardından MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve CHP Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Şeker de konuyla ilgili bilgi almak için okula geldi.

SIRAKAYA: BELEDİYE BAŞKANI, SEN KİMSİN DİYEREK BENİ İTTİ Dr. Fethi Albayram, askı listesinde ismi görünmeyenlerin sandık listesinde bulunduğunu öne sürdü. 6 sahte seçmenin oy kullanmaya geldiğini söyleyen Albayram, “Bunlar listeye sonradan monte edilmiş. Konu seçim kuruluna gittiğinde listeler kesinleşti, birşey yapamayız dediler" diye konuştu. MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya da olaya müdahale ettikleri sırada sandık başkanının kendilerini dışarı çıkardığını belirterek şunları anlattı:"Ben milletvekili adayı olduğumu söyledim. Yine de çıkardılar. Ben de ben çıkıyorsam Ak Partilileri de içeri almayacaksınız dedim. Bu sırada Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bana sen kimsin diyerek tepki gösterdi ve eliyle itti. Bunun üzerine ortam gerildi. Polis biber gazı sıktı" dedi. Avukat Mehmet Deveci de oy kullanmaya gelen diğer 5 kişinin kaçtığını, polisin sandık başında tutanak tuttuğunu belirtti.

KÖSE: Takipteydik

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, Hacı Sani Konukoğlu'nda yaşanan mükerrer oy kullanma olayını daha önceden bildiklerini, takipte olduklarını söyledi. Köse, "Bir binada olmayan kişilerin seçmen yazılmasından kaynaklandı. Biz bunu daha öncesinden tesbitte olduğu nedeniyle olay ortaya çıkıyor. Ama gelebilecekleri nedeniyle arkadaşları uyardık. Benzer yerlerde uyarılarımız oldu. Bunlar ilk gelenler. Bu okulda 6 kişiydi. Bir tanesi önde kullanmaya niyetlenince, o adreste oturmadığını söylüyor. Ak Partili arkadaşımızda listede var oy kullandıracağım diyor. 5 kişi kaçıyor. Diğeride kaçtı ama yakalandı. Emniyet gözaltına alındı. Bunun gibi Gaziantep'te çok yerde bu tür mükerrer oy kullanacakların bilgisi geldi. Örneğin 3 pusulaya aynı kişi mühür vururken yakalandı" diye konuştu.

BU AİLEYİ BEKLİYORLARMIŞ

Olay yerinde olan CHP'li Ali Şimşek de, "6 kişilik bir aile. Oturulan bir meskende seçmen kaydı gözüküyor. Bunların da seçmen kağıtları daha önceden o binaya gönderiliyor. Takibe almışlar. Bu merkezde ben oturuyorum sen oturmuyorsun. Biri kullanmış. Fadıloğlu da oradaymış. Protesto edenlere sinirlenmiş. Arbede yaşandı. CHP'li arkadaşlar itiraz ediyor. MHP'lilerde müdahil oluyor" dedi.