781 mahallede 4 bin muhtar adayı yarıştığını 30 Mart seçimleri sona erdi. Bir çok mahalle muhtarı yerini korurken, bazıları da seçilemedi. 6 kadın muhtar adayının 2'sinin seçildiği Gaziantep'te 35 yıldır Savcılı Mahallesi muhtarı olan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, sekizinci dönem için tekrar yetki aldı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Atom Karınca lakaplı Ökkeş Titiz, Gaziantep merkezinde el değiştiren muhtarlıklar ile ilgili bilgiler verdi. Henüz kesinleşmiş listenin ellerine ulaşmadığını belirten Titiz, "Henüz kesinleşmiş listeye vakıf değiliz ama edindiğim bilgi şehir merkezinde otuz kadar mahallede muhtarlığın el değiştirdiği yönündedir. Bunların arasında aday olup da kazanamayan ve muhtarlığı bırakan arkadaşlarımız var’’ dedi.

KADIN MUHTAR BİRDİ İKİ OLDU

30 Mart mahalli idareler seçiminde Gaziantep’te farklı mahallelerden aday olan 6 kadın muhtar adayından sadece ikisi seçimi kazandı. Gaziantep’in tek kadın muhtarı olan Güneykent Mahallesi muhtarı Hatice Hortoğlu yeniden muhtar olarak seçildi. Kayaönü Mahallesinden aday olan Hatice Hançerli seçimi kazanarak Gaziantep’in ikinci kadın muhtarı oldu. Çatalsu Mahallesinden Yeter Yurt, Yeditepe Mahallesinden Türkan Göçer, Alleben Mahallesinden Hülya Büyükgökçek ve Etiler Mahallesinden Hatice Karakuş ise seçimleri kazanamadılar.

İŞTE EL DEĞİŞTİREN MUHTARLIKLAR

Seçimlerde şehir merkezindeki muhtarların büyük bir çoğunluğu yerlerini korurken, muhtarı değişen mahallelerde oldu. Hürriyet mahallesinde Hasan Sazlık, Münifpaşa mahallesinde Mehmet Bay, Nurtepe mahallesinde Cuma Ferik, Boyno mahallesinde Ali Sönmez, Yunus Emre mahallesinde Mehmet Gebelek, Hasırcı mahallesinde Ali Polat, Eydibaba mahallesinde Emrah Çelik, Fevzipaşa mahallesinde Zeki Kabak, Mithatpaşa mahallesinde Metin Güçveren, Karşıyaka mahallesinde Necati Yılmaz, Kocatepe mahallesinde Mehmet Aslan, Hacıbaba mahallesinde Hüseyin Duran, Çağlayan mahallesinde Halil Havar, Merveşehir mahallesinde Adem Tekibağ, Onat Kutlar mahallesinde Yaşar Kaver, Dülükbaba mahallesinde Halil Aygün, Kayaönü mahallesinde Hatice Hançerli ve Yeşilova mahallesinde İ.Halil Kargın seçimleri kazanarak mahallelerinin yeni muhtarları oldular.

11 ADAYLI BEYKENT’TE KARATAŞ KAZANDI

Gaziantep’te en çok muhtar adayı bulunun mahalle olan Beykent mahallesinde tam 11 aday yarıştı. Büyük bir rekabet yaşanan mahallede seçimin kazananı ise Hayrettin Karataş oldu.

DEĞİRMEÇİM'DE 6 ADAY YARIŞTI

Değirmiçem Mahallesi'nde 6 aday yarıştı. Seçimi mevcut muhtarı M.Şinasi Yılmaz kazanırken, muhtarlık için Zeki Sucu, Çetin Pekmezci, M,Kemal Öztürk, Zeki Öztürk ve Kemal Yıldırım yarıştı.

TİTİZ REKORA KOŞUYOR

Tam yedi dönem yani 30 beş yıldır Savcılı Mahallesi muhtarı olan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, sekizinci dönem için tekrar yetki aldı. Muhtarlığın kendisine babasından kaldığını ifade eden Titiz, "Muhtarlık bana babamdan kaldı. 30 beş senedir muhtarlık yapıyorum. Yedi dönem oldu sekizinci dönem içinde sağ olsunlar mahallelilerim yeniden beni seçti. Ben bu işe gönülden sevdalıyım. Sağlığım elverdiği sürece de mahalleme ve şehrime hizmet etmek istiyorum. Ne kadar daha yaparım onu bilemiyorum’’ dedi.

ATOM KARINCADAN ALTIN ÖĞÜTLER

Yeni seçilen muhtarlara başarılar dileyen Titiz, muhtarlığın çok önemli olduğunu belirterek, ‘’ bu iş çok önemlidir. Kendini tamamen bu işe adayacak ve mahallesine hizmet getirecek kişiler muhtar olmalıdır. Ben yeni seçilen muhtarlara başarılar diliyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız tuttuğunu koparan, kararlı, mahallesini temsilen gittiği kurumlarda söz söyleyebilen insanlar olmalılar. Ben yeni seçilenlere bunları tavsiye ediyorum. Yeni muhtarlar hiç kimseden mühür tasdik ücreti almamalılar, mahallerine hizmet getirebilmek için çalışmalılar. Bunları yaparlarsa başarılı olurlar. Buna en güzel örnek şahsımdır tam 30 beş senedir bu şerefli mesleği yapıyorum’’ diye konuştu. Bahri GEBEL…