AK Parti Genel Sekreteri ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün cep telefonunu arayarak muhtarlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki müjde verdi. Davutoğlu, 950 lira olan muhtar maaşının 1300 liraya yükseldiğini ve Gaziantep’te ilk defa gerçekleştirilen 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün geleneksel olarak her yıl aynı tarihte kutlanacağını söyledi. Bu iki müjde salonda bulunan muhtarları ve ailelerini sevinç çığlığına boğdu.

19 EKİM MUHTARLARIN GÜNÜ OLDU

Abdülhamit Gül’ün elindeki cep telefonundan muhtarlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Muhtarlar milletimizin en yakın temsilcileridir. Gaziantepli Muhtarlarımızın o mübarek yüzlerini muhabbetten hissediyorum. Hepinizi ak alnınızdan öpüyorum, kucaklıyorum. Bizde şu anTrabzon’dayız. Belki takip etmişsinizdir size iki müjde verdim birincisi bugün yayınladığımız genelgeyle imzalayıp Trabzon’a geldim. 19 Ekim'i Muhtarlar günü ilan ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bugün muhtarlarla yaptığı toplantıda bunu ilan etti. İkincisi de uzun zamandır sizden gelen talepleri de göz önüne alarak 950 Türk lirası olan maaşları asgari ücret düzeyine çekiyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Davutoğlu, "Bütün muhtarlarımıza bundan sonra inşallah 1300 Türk lirası vereceğiz. Bütün muhtarlarımıza halkımıza sahip çıktıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Size muhabbetlerimizi sevgilerimizi bulunduğunuz köylerin, mahallelerin halkına da iletin. Hepsine selamlarımızı söyleyin. Ayrıca Sare Hanım’da yanımda eşlerinize çok selamı var. Bütün eşlerinizi de hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Gaziantep’e de selamlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Ayrıca salonda bulunan bir Muhtar, Başbakanın konuşması sırasında, "Kişinin aynası iştir, lafa bakılmaz" diye seslendi. Daha sonra Muhtarlar ve eşleri, salonda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ahmet Uzer ile fotoğraf çektirdiler. HABER MERKEZİ