Bakanlar Kurulu tarafından muhtarların 460 liralık ödenek tutarını 875 liraya kadar çıkarmaya yetkili olmasına ilişkin hüküm 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Kararla ilgili muhtarlar, “Bazı zamanlar ödemekte zorluk çektiğimiz Bağ-Kur primini artık rahatlıkla ödeceyeğiz” dedi.

KARARDAN MEMNUNUZ

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kargın, muhtarların zor şartlarda çalıştıklarını söyleyerek, “Muhtarlar Konfederasyonu olarak bu karardan oldukça memnunuz. Hükümetinizin yapmış olduğu bu iyileştirme çok iyi oldu. Bundan sonra vatandaşlara daha iyi hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

15 OCAK 2014 UYGULAMAYA GİRECEK

Kabul edilen önergeye göre, Bakanlar Kurulu'nun, muhtarların 460 liralık ödenek tutarını 875 liraya kadar çıkarmaya yetkili olmasına ilişkin hüküm 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Vazife ve harp malullerinin haklarını genişleten düzenlemeler ise önümüzdeki aydan itibaren geçerli olmak üzere 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek.

KIRSALDAKİ MUHTARLAR DAHA ÇOK SEVİNDİ

Gaziantep’in kırsal kesimlerinde evrak ücreti alamayan muhtarlar bu duruma daha çok sevindi. Muhtarlar, “Kırsalda köylülerden herhangi bir tasdik ve evrak ücreti almıyoruz. Çünkü vatandaşların gelir durumu çok düşük. Herhangi bir gelirimiz olmadığı için Bağ-Kur borcunu yatırmakta bazen zorlanıyoruz. Maaşımıza yapılan zamlarla artık daha kolay bir şekilde prim borçlarını ödeyeceğiz” dediler.

Bora Toktaş