CHP Milletvekili Akif Ekici, muhtarların ikinci plana itildiğini söylerken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Muhtarlarımız, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir" dedi.

VALİ YERLİKAYA: 784 MUHTAR GÖREV YAPIYOR

Vali Ali Yerlikaya Seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yaptığını söyledi. Yerlikaya, "Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 ekim günü hükumetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmakta. Bu sayının da 784’ü Gazi şehrimizde muhtarlık yapıyor. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür" dedi. Yerlikaya, ayrıca geçen ay kalp krizi sonucu 30 yaşında hayatını kaybeden Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en genç muhtarı olan Şahinbey ilçesi Bekirbey Mahallesi Muhtarı Bülent Baloğlunu da rahmetle andığını ifade etti.

FADILOĞLU: ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Muhtarlarımız, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir"

EKİCİ: MUHTARLAR İKİNCİ PLANA İTİLDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Muhtarlıkların ikinci plana itildiğini söyleyerek, “Muhtarlarımız ne yazık ki mevzuattan ve uygulamalardan kaynaklı birçok sorunla boğuşmak zorunda kalmaktadır. Muhtarlık kurumuna, toplumsal ihtiyaçların karşılanması yerine siyasi hedeflere ulaşma aracı olarak yaklaşan, saray toplantılarında siyasi talimatlar yağdıran iktidar sahipleri, muhtarlarımıza ve onların temsil ettiği halka en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Zor koşullarda ve siyasi baskı altında temsil ettiği halk ve kamu otoritesi için güçlü bir inançla, kararlılıkla ve fedakârca görev yürüten muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum.” HABER MERKEZİ