Türkiye Muhtarlar Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, “Vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gören bizler çözüm üretme misyonumuzu bundan sonrada sürdüreceğiz” dedi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunan törende, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

MİSYONUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ

19 Ekim Muhtarlar Günü'nün anlam ve öneme değinen Ökkeş Titiz, Gaziantep’te 792 muhtarın görev yaptığını söyledi.Titiz, “Ülkemizde yerel demokrasinin daha etkin bir şekilde yrütülmesi amacıyla kurulan muhtarlık maessesinin geçmişi 1830’lu yıllara dayanır. Osmanlı döneminde o yılda Bolu’da yapılan muhtarlık seçimiyle ilgili belge mevcuttur. Muhtar seçilmiş demektir. Vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gören bizler çözüm üretme misyonumuzu sürdüreceğiz” dedi.

GÖREVİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ

Muhtarların Devlet teşkilatının kılcal damarlarını oluşturan seçilmiş kişiler olduğunu söyleyen Titiz, ”Seçilmiş kişiler olarak devlet ve vatandaş arasındaki, toplum bütünlüğünün sağlanmasında ve kamu düzenini yerine getirilmesinde muhtarlar olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Muhtarlar günümüz kutlu olsun” diye konuştu. Program folklor gösterisi ve güvercin uçurulmasının ardından sona erdi.

Muhtarlar törenin ardından Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’ı ziyaret ettiler. Meral KINACILAR