HERKESİMİN 22 Temmuz'da yapılacak olan seçime endekslendiği Türkiye'de listelerin netleşmesi, adayların turlara başlaması gözleri 'kim seçilecek" sorusuna çevirdi. Gaziantep'te ise halkın gözü kulağı olan Muhtarlar, vatandaşlar gibi dürüst ve hizmet edecek vekil istediklerini belirtirken, "Vekillerimiz seçim öncesi esnaf ve halkla bir araya gelerek oy topluyorlar. Ama ne yazıkki seçimlerden sonra oy toplamak için geldikleri esnafı ve vatandaşı unutuyorlar. onlar bizleri unutmazsa bizlerde kendilerini unutmayız ve sandıkta karşılığını veririz" yorumunu yaptı. Görüşlerini aldığımız muhtarlar belediye hizmetlerinden şikayet etti ve unutulduklarını da söyledi...İŞTE 22 TEMMUZ SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE GÖRÜŞLERİNİ ALDIĞIMIZ MUHTARLARBÜLENT YEGÜL (ALAYBEY MAHALLE MUHTARI)
Cumhurbaşkanlığı seçimi etkiledi
Alaybey Mahallesi Muhtarı Bülent Yegül Alaybey Mahallesi sakinlerinin daha önce CHP'ye ağırlık verdiğini ama yapılan 2002 seçimlerinde AKP'nin birinci parti çıktığını söyledi. "Şu an mahallemizde AKP rüzgarları esiyor" diyen Yegül, "Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı halkımız biraz sıkıntıya düştü. Çünkü ne meclis seçiyor, ne de vatandaşa seçtiriyorlar. Bu seçimlerde sandığa çok kötü bir şekilde yansıyacaktır " diye konuştu. Yegül Milletvekili adayları için ise "Adayların CHP haricinde çoğu ithal AKP'de 1.sıradan Milletvekili seçilen Mehmet Şimşek Amerika'dan geldi. Bence Kürşad Tüzmen Gaziantep'ten aday olsa daha güzel olurdu en azından sanayiciyi ve kenti çok iyi tanıyan bir vekilimizdi ama inşallah seçilecek olan vekillerimizde memleketimiz için hayırlı olur. 22 Temmuz seçimlerinde seçilecek olan milletvekillerinin dürüst ve vicdanı ile bütünleşmiş olmasını istiyoruz. Esnafa, yoksula, yetime, sanayiciye sahip çıkacak vekiller bekliyoruz. Şu an en büyük sorun işsizlik en başta buna bir çare bulmaları gerekiyor "dedi.
ABİDİN HÖSÜKLER (DÜĞMECİ MAHALLE MUHTARI)
AKP'Lİ SAKİNLER, CHP'YE DÖNDÜ
Düğmeci Mahalle Muhtarı Abidin Hösükler, mahallede yaşanan birçok sorunu belediyeler sayesinde çözdüklerini belirtti. " Düğmeci Mahallesi sakinleri AKP üzerinde yoğunlaşmış bir mahalleydi ama son günlerde CHP ağırlık kazanmaya başladı" diyen Hösükler, "Ama şimdi ne söylesek yalan olur. Bu sadece 22 Temmuz da sandıklar açıldığı zaman belli olur. Vekillerimiz seçim öncesi esnaf ve halkla bir araya gelerek oy topluyorlar ama ne yazıkki seçimlerden sonra oy toplamak için geldikleri esnafı ve vatandaşı unutuyorlar onlar bizleri unutmazsa bizlerde kendilerini unutmayız ve sandıkta karşılığını veririz "dedi. Adaylar hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığını belirten Hösükler "Ne yazıkki seçilecek olan vekillerimizin bir çoğu ithal olduğu için tanımıyoruz inşallah seçim sonrası Gaziantep,i kendi şehirleri bilip hizmet ederler hizmet istiyoruz dürüstlük istiyoruz" yorumunu yaptı.
METİN ÖZKALALI (SEFERPAŞA MAHALLE MUHTARI)
UNUTULMAK İSTEMİYORUZ
Seferpaşa Mahallesi Muhtarı Metin Özkalalı, mahalle halkının AKP hükümetine ağırlık verdiğini belirterek, "Bizim düşüncemiz AKP 4, CHP 4, MHP 1, BAĞIMSIZ 1 milletvekili çıkarır bu bizim kendi tahminimiz ama kim seçilirse seçilsin partisi önemli değil sadece unutulmak istemiyoruz bizleri sadece seçim zamanı hatırlamalarını hiç istemiyoruz" dedi. AKP Hükümetinin biraz daha duyarlı olması durumunda birçok sorunları daha çabuk çözeceğini vurgulayan Kalalı, ""Ben CHP'nin adaylarını çok seviyorum ama AKP'nin değil çünkü 1.sıradan Milletvekili adayları Mehmet Şimşek ve eşi Amerikan vatandaşı. Türkiye gibi bir İslam devletinde Amerikalının ne işi var bence AKP'nin bu seçimi çok yanlıştır" diye konuştu.
FEVZİ USLU (AKYOL MAHALLE MUHTARI)
AKYOL CHP'NİN KALESİ
Akyol Mahalle Muhtarı Fevzi Uslu ise Belediye seçimlerinden sonra mahallelerine daha hiçbir belediyenin gelmediğini belirtti. Mahallelerine tek bir fidan bile dikilmediğini belirten Uslu, "AKP'li belediyelerden memnun değiliz. Diğer partilerde hiç beğenilmeyen bir milletvekili adayının bile AKP'nin vekil adayından daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Seçilecek olan vekillerden ise ekmek, iş, aş beklemiyoruz, Memleketin durumu şu an göz önünde herkesi hizmete bekliyoruz. Bazı sorunlar düzeltilebilirse ne mutlu . Herkes elini bir taşın altına koyarsa, bu iş biter" şeklinde konuştu. Memleket sorunlarının en başında gelen işsizliğin geldiğini söyleyen Uslu, "Şu an memleketimizin % 25 işsiz ve bu işsizliğin doğurduğu tinerci ve hırsız sayısı de gün geçtikçe artıyor. Bence seçilecek olan vekiller önce bu konuya el atsınlar. Yapılan yerel seçimlerde yine CHP mahallemizde birinci oldu inanıyorum ki yapılacak olan 22 Temmuz seçimlerinde de yine CHP mahallemizden birinci parti olarak çıkacaktır" dedi.
YILMAZ BÜYÜKKARA (ALLEBEN MAHALLE MUHTARI)
TERÖRÜN VE İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLSİN
Alleben Mahallesi Muhtarı Yılmaz Büyükkara, 22 Temmuz sonrası sandıktan çıkacak oyla seçilecek olan vekillerden Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizlik ve Terörün önüne geçilmesini istedi. "Terör, işsizlik ve özelleştirme adı altında AKP bir takım çalışmalar yaptı" diyen Büyükkara, "Para vererek milletvekili seçilen bir kişiden vekil olmaz. Adayların % 90'nı Gaziantepli değil. Zannetmiyorum ki Gaziantep'in sorunlarına çare olsunlar sistemin zaten asıl sorunu seçim sorunudur. Mahallemizde şu an en çok trendi yükselen parti CHP ve MHP. AKP'nin fazla bir faktörü kalmadı bunun ise son zamanlarda yaşanan terör olaylarından kaynaklandı" şeklinde konuştu.
HALİL DAĞLIOĞLU (BAHÇELİEVLER MAHALLE MUHTARI)
DUYARSIZ VEKİL İSTEMİYORUZ
Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Dağlıoğlu ise eski adayların hiç birisinin iyi olmadığını mahalleli ve vatandaşlar için şu ana kadar hiç ellerini taşın altına koymadıklarını söyledi. Dün dündür deyip verdiği sözleri yerine getirmeyen, toplumun sorunlarına eğilmeyen, çıkarının vekili, partisinin kölesi duyarsız bir milletvekili istemediklerini söyledi. Dağlıoğlu, "Ahlak ve fazilet sahibi gayretli duyarlı Türkiye sevdalısı 550 insan gibi insan vekiller istiyoruz. Tarihine ilmine irfanına kalpten bağlı namuslu çalışkan menfaatler önünde eğilip bükülmeyecek fakir fukaranın vergisiyle orada oturduğunu onlarında kendisine maaş verdiğini bir an olsun unutmayacak insanlar seçilmelidir" diye konuştu. Dağlıoğlu seçilecek olan milletvekillerimiz vekilliği zengin olma vesilesi iş takipçiliği, ihale avcılığı olarak görmemelidir. Parti eşiğini öpenler değil partiye şuraya buraya yamanmayan tenezzül etmeyenler bulunup seçilmeli ve genel başkanına da yağcılık ve yalakalık yapmayanlar seçilmelidir" dedi.