Varoşlarda işsizlik kol geziyor.. Muhtarlar halkın adına konuşuyor ve "Verilen vaadler yerine gelmiyor. Fazla hareketlilik yok. Ama durum değişir. İşsizliğe çözüm bulunmalı" diyor. Terörün dikkat çekici boyutlarda konuşulduğu varoşlarda, 'UNUTULA' olmak istemiyoruz mesajı çıktı.22 Temmuz'la ilgili görüşlerini aldığımız varoşlarda tek sorun işsizlik. İşsiz kalan gençlerin uyuşturucu ve madde bağımlısı hale geldiğinden dem vuran muhtarlar, "Seçilecek olan milletvekillerinden işsizlikten daha tehlikeli bir boyutta olan terörün bir an önce son bulmasını ve bunun için çözüm üretmelerini istiyoruz" yorumunu yaptı.CUMA DOĞAN - (CENGİZ TOPEL MAHALLESİ)
İŞSİZLİK KOL GEZİYOR
Cengiz Topel Mahalle Muhtarı Cuma Doğan, mahallelerinde işsizliğin ön sıralarda olduğunu söyledi. "Semtimizin bir çok genci boşta geziyor" diyen Doğan "İşsizlik almış başını gidiyor ve işsiz kalan gençlerimizde uyuşturucu ve madde bağımlısı oluyorlar. Bu da bizi ve mahalle sakinlerini ciddi anlamda huzursuz ediyor" şeklinde konuştu. 22 Temmuz'da seçilecek olan milletvekillerinin Ankara'ya gittikten sonra Gaziantep'i unutmamalarını isteyen Doğan, "Genellikle her seçimlerde verilen vaatlerin birçoğu yerine getirilmiyor artık vatandaş bu vaatlere de kanmıyor vatandaş sadece vekillerden hizmet ve yerel yönetimlere el atılmasını istiyor. Şu an daha fazla hareketlilik yok ama mahallemizde CHP rüzgarları esiyor tam olarak kesin bir şey söylemek yanlış olur ama 22 Temmuzda sandıktan çıkacak oylar neyi gösterir bilemiyoruz" dedi.ŞABAN KILIÇKIRAN (KARAYILAN MAHALLESİ)
MAHALLEMİZ CHP'YE AĞIRLIK VERİYOR
Karayılan Mahallesi Muhtarı Şaban Kılıçkıran, mahalle olarak okul, sağlık ocağı ve aşevi istediklerini söyledi. "Bizler seçtiğimiz milletvekillerimizin Ankara'ya gidip oturmalarını istemiyoruz" diyen Kılıçkıran, "Bir an önce kentin çarpık ve plansız yerleşim yerlerine el atmalarını istiyoruz. Karayılan Mahallesi olarak Gaziantep'in en dağınık ve çarpık yerleşim birimlerinden birisiyiz bu yapılanmaya bir an önce düzen getirsinler. Mahallemiz CHP'ye ağırlık veriyor. Ancak bizler O parti şu parti değil sonuçta seçilen milletvekili hangi partiden olursa olsun Gaziantep'e hizmet için gidiyor ve bizler Ankara'ya gidip şehrini unutan milletvekilleri istemiyoruz" dedi.MEHMET GEZER (SULTAN SELİM MAHALLESİ)
AKP BİRİNCİ PARTİ ÇIKAR
Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Gezer ise kırsal semtlerde muhtarlık yapmanın bir hayli zor olduğunu söyledi, "Mahallemiz doğu illerinden çok büyük bir göç almakta ve eğitimde de çok geri kalmış durumdayız" diyen Gezer, "İnanlara gerçekten bazı durumları anlatmak çok zor oluyor. Dünyanın en zor işi kenar mahalle muhtarı olmak kırsal kesimdeki muhtarlarımızın Allah yardımcısı olsun" diye konuştu. Parti olarak eski siyasetin kalmadığını belirten Gezer,"Mahallemizde şu an AKP ön sıralarda gidiyor sanırım yapılacak olan 22 Temmuz seçimlerinde de AKP mahallemizden 1. Parti olarak çıkacak. Ama yinede her şey 22 Temmuzda sandıktan çıkacak oylarla belli olacak" şeklinde konuştu.MEHMET ÇEVEN (KILINÇOĞLU MAHALLESİ)
MAHALLE HALKI KARARSIZ
Kılınçoğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Çeven, 22 Temmuz'da seçilecek olan milletvekilleri için öncelikle Gaziantep ve TBMM için faydalı olması gerektiğini söyledi. Çeven" Seçilecek olan milletvekilleri halkı hiçbir zaman unutmamalı. Çünkü onların vereceği oylarla o kürsüye oturuyorlar ve halkın oyunun nebali altında kalmamalıdır. Aldıkları oyların haklarını vermeleri gerek" diye konuştu. Mahalle halkının şu an bir parti üzerinde yoğunlaşmadığını ve kararsız olduğunu belirten Mehmet Çeven, "Şu an mahalle sakinlerimiz şu partiyi destekliyor dememiz çok yanlış olur çünkü vatandaşlarımızın da kafasında şu an daha net bir parti yok onun için 22 Temmuz günü sandıktan çıkacak oylarla bu durum netlik kazanacaktır" dedi.MEHMET DAĞDELEN (ALİ BABA MAHALLESİ)
BİZİ UNUTMAYAN VEKİL İSTİYORUZ
Ali Baba Mahalle Muhtarı Mehmet Dağdelen, seçilecek olan milletvekillerinden en başta terör ve işsizliğe bir çare bulmalarını istedi. Dağlen, "Milletvekili bir insanın oyuyla vatandaşa hizmet için seçilen bir bürokrat. Yani kendisini oyuyla o makama taşıyan insanlarla iç içe olması gerekiyor. Buradan seçimlerden sonra gidip memleketini unutmayan vekiller istiyoruz. Dürüst vekiller namuslu bürokratlar istiyoruz" dedi. Ali Baba Mahallesinde şu an AKP ve CHP'nin başa baş gittiğini ve vatandaşlar arasında tatlı bir rekabetin oluştuğunu belirten Dağdelen " AKP ve CHP şu an mahallemizde ön sıralarda kıyasıya bir yarış var MHP'nin de adı geçiyor ama bu iki parti gibi değil ama benim görüşüm sanırım bu seçimlerde AKP yine 1. parti olarak iktidara gelecektir" şeklinde konuştu.