Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonunda, Prof. Dr. Selahattin Gültekin, “Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Seminerde açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim, öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Bunda da iddialı olduğumuzu gösteriyoruz. Çok değerli bilim insanlarının Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. KIT Kulübümüz bu aşamada oldukça ciddi işler yapmaktadır. KIT Kulübünü ve KIT Kulübünde başarı ile çalışan Sn. Mehmet Sakin’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Son aylarda hemen hemen hergün ciddi bir aktivite içindeyiz. Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur ve zevk duyuyoruz” dedi.

ZEKA VE İNCELİK VARDI

“Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı” konulu Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selahattin Gültekin; “Boyutları 6*1023 km kadar olduğu tahmin edilen Kâinatta muazzam bir zekâ ve incelik vardır. Bu zekâ ve incelikteki denge, doğa yasalarınca düzene sokulmuştur. Mikro-âlem (atom gibi) ve makro-âlemdeki (güneş sistemi gibi) benzerlik ve işleyiş akıllara durgunluk verecek derecede hassas dengeler üzerine kurulmuştur ve bu dengelerin hepsi matematiksel formüllerle ifade edilebilmektedir. Bu kadar karmaşık bir sistemdeki dengelerin her zaman ve her yerde korunması elbette bir tesadüf olamaz. Zaten Kâinatta tesadüflere yer yoktur. Doğadaki yasalarda bugüne kadar hiç ama hiç sapma olmamıştır. Dün ne idiyse bugün de o, yarın da aynı olacaktır. Termodinamik yasalar bunlara en iyi örnektir. Keza Kâinattaki denge ile ilgili Le Chatelier prensibi de zaten matematiksel ve fiziksel olarak herşeyi açık bir şekilde ifade etmektedir” diye ifade etti. HABER MERKEZİ