“Üniversitemizin, Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olan bu uygulaması sayesinde hem öğrencilerimizin yüzde 65 – 70’i diplomasını almadan işini buluyor, hem de iş dünyası yetişmiş eleman kazanıyor” dedi.

SANAYİCİMİZ UYGULAMAYI SAHİPLENDİ

Uygulamanın yaşama geçmesindeki bir güzel tarafın da Gaziantep Sanayi Odası başta olmak üzere, Gaziantep’teki sanayici, işadamları ve oda başkanlarının intörnlüğün arkasında durup, devamı için her türlü yardım ve desteği vermesi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Gür, “Biz etik kurallar içerisinde, Sanayi Odamız ile, diğer sanayi kuruluşları ve meslek odalarımızla birlikte iş yapmaktan onur duyuyoruz. Gaziantep’in gücü zaten buradan geliyor. İlk zamanlarda intörn arkadaşlarımızdan çok şikayet alıyorduk. Aman bize orada şunu, bunu yaptırıyorlar. Allah’tan artık bunlar kesildi, o tür şikayetler gelmiyor. Abileriniz, ablalarınız biraz sıkıntı çekmiş olabilir. Ama, çok büyük deneyim kazandılar”

KURALLARA UYUN

Öğrencilere intörn hayatına başladıkları günden sonra yapmaları gerekenler konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal ise, öğrencilerin akademik bilgilerle donatılarak sahaya gönderildiğini vurgulayarak şöyle dedi: “İşyerlerinde etik ve dürüst bir şekilde çalışmanız lazım. İş yerinin kurallarına uymanız gerekir. Her iş yerinin muhakkak kendine ait bir iş disiplini vardır. O iş disiplinine sizlerin de muhakkak uyması gerekir”

HATA BAŞARI GETİRİR

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ise, intörn olarak başlayacak öğrencilerin yeni bir hayat için ilk adımlarını atacaklarını belirterek şu tavsiye ve değerlendirmelerde bulundu: “Pazartesi günü intörn olarak görev yapacağınız yerlere gideceksiniz. Hemen şunu söyleyeyim; ustabaşı size işi öğretmemeye çalışacak. Açık ve net sizi ezmeye çalışacak. Bu da bir gerçek. Başarısız olmaktan korkmayın. Hata yapmaktan da korkmayın. Hata yapacağız. Ama, hatamızdan ders alarak ileriye doğru yürürsek biz, işte başarı o zaman göstereceğiz”

HEDEFİNİZİ VE YOLUNUZU BELİRLEYİN

Elektrik Müthendisleri Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan da konuşmasında, son dönemde ülkelerin gelişmişlik göstergelerinin yenilenebilir enerji yatırımları ve yazılım geliştirme olmak üzere iki atılımla dikkat çektiğini belirtirken, bu bağlamda mühendisliğin son derece önemli bir meslek olduğunun ortaya çıktığının altını çizdi.

SON DERECE BAŞARILI

Öğrencilere gerek intörn mühendislik, gerekse eğitim hayatlarında uyması gerekenler konusunda tavsiyelerde bulunan Lidersan Ambalaj Genel Müdürü Ali Çiçek, öğrencilerin intörn oldukları ilk gün yepyeni kişi ve yöneticilerle karşılaşacaklarını vurgularken, “Şimdi sizlerin kafasında, kaç para alacağım, araba verilecek mi? Sosyal imkanlar neler olacak gibi sorular var. Bunları unutun” çağrısında bulundu. İnsanlar hayal etmediği bir şeyi asla başaramayacaklarının altını çizen Çiçek, "Pratikteki uygulamaları sahada gösterirseniz o kapalı kapıları aşarsınız. Türkiye maalesef 10-15 yıldır teknoloji transfer eden ülke. Kullandığımız teknolojiler ithal teknolojiler. Sizler kedinizi her anlamda yetiştirmeli, multidisipliner olmalısınız. İnsani ilişkileriniz de çok önemli. En büyük başarıyı iyi ilişkileri olan insanlarda göreceksiniz. Sizlerin de insanlarla mutlaka iyi ilişkiler içinde olmanız gerekir.”

YABANCI DİLİNİZ MUTLAKA OLSUN

İntörn öğrencilere göreve başladıkları yerde yapmaları istenen şeylerden kesinlikle gocunmamaları çağrısında bulunan Gaziantep İnşaat Müheahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ise, "Yani 5 yıldan önce hiçbiriniz mesleğinize adapte olamazsınız. Statik hesap yapacaksınız bir şirkette en az 3 yıl kalmaya özen gösterin. Ben 25 yıllık inşaat mühendisiyim. İnanın hala öğreniyorum. Ustalarımla diyalog sağlıyorum. Sizde bunu yapın. Ama, mühendis olduğunuzu da hiç kimseye unutturmayın. Mühendis kimliğinizi hiçbir zaman kenara koymayın. Sizlerin enerjisine ihtiyacımız var. Bir-kaç yıl belki yorulacaksınız, emek vereceksiniz ama bunun faydalarını göreceksiniz. İşin pazarlama yönünü öğrenin, satın almayı sorgulayın." dedi. HABER MERKEZİ