Gaziantep Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği Bölümü, yenilikçi çalışmaları ve kaliteli eğitimiyle ilgi odağı olmaya devam ediyor. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, mühendislik eğitiminin yanı sıra birçok bilimsel çalışma, yüksek lisans ve doktora tezleri, patent ve teknoloji geliştirme çalışmaları yürütüldüğünü belirtti.

Bölüm bünyesinde; Robotik, Mekatronik, Kontrol sistemleri, Malzeme Bilimi, Enerji, Akışkanlar Mekaniği, Termodinamik, Mikro İmalat Teknolojileri gibi birçok dalda çalışmaların da yürütüldüğünü anlatan Bayram, "Ayrıca, Makine Mühendisliği Bölümü bünyesinde yapılan bilimsel ve sanayiye yönelik çalışmalar TÜBİTAK, Gaziantep Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Sanayi Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı gibi kurumlar tarafından finansal olarak desteklenmektedir" dedi.

ÖDÜL ALDILAR

Bayram, "Son dönemde bölüm öğrencileri ve akademik kadronun işbirliği ile Hidrojen, Güneş enerjisi ve elektrik ile çalışan araçlar geliştirilmekte ve TÜBİTAK’ın her yıl düzenlediği yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Bunu yanı sıra Robotik Araştırma Laboratuarı bünyesindeki araştırmacılar tarafından birçok robotik projenin yanı sıra sön dönemde geleceğin teknolojisi olarak gösterilen 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcı geliştirilmiştir. Bu çalışma TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından 1. Ödülüne layık görüldü.”

EN İYİ KADROYA SAHİP

12 profesör, 4 doçent, 8 yardımcı doçent, 16 araştırma görevlisi ve 1 uzman ile Türkiye’nin en güçlü akademik kadrosuna sahip makine mühendisliği bölümlerinden biri olma özelliğini taşıyan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü, 5 bin metrekare kapalı laboratuar alanı, 12 farklı laboratuar, yenilik merkezi, akademik ofisler, yönetim binası, merkezi derslik ve 2 adet öğrenci topluluğu çalışma laboratuarları ile fiziksel imkân açısından da Türkiye’nin önde gelen makine mühendisliği bölümlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Yüzde yüz İngilizce eğitiminin yanı sıra, 2 dönem İngilizce hazırlık, 7 dönem teorik ve uygulamalı eğitim verilen bölümde, son dönem ise öğrenciler intörnlük eğitimi alıyor. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT