Türkiye’nin İngilizce eğitim yapan iki mühendisliğinden birisi olan GAÜN Tekstil Mühendisliği, yeni mühendis adaylarını bekliyor.

Türkiye’nin İngilizce eğitim veren iki tekstil mühendisliği bölümünden birisi olan GAÜN Tekstil Mühendisliği Bölümü, gerek kaliteli eğitimi, gerekse iş imkânlarıyla bu tercih döneminin gözde bölümlerinden olacak. Tekstil Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, “Sanayiciler bizden mühendis istiyor. Gönderecek mühendis bulamıyoruz. Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz çifte diploma alma şansına sahipler” dedi.

İNGİLİZCE EĞİTİM YAPILIYOR

Türkiye’deki üniversitelerde 16 tekstil mühendisliği fakültesi bulunduğunu, bunlardan yalnız GAÜN Tekstil Mühendisliği ile bir başka tekstil mühendisliğinin İngilizce eğitim yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Topalbekiroğlu, “Bölümümüzü bitiren öğrencilerimiz, yabancı dil avantajını kullanarak iş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar. Ayrıca, öğrencilerimize aynı anda iki bölüm bitirme şansı veriyoruz. Yani, çift ana dal, yan dal uygulamasıyla öğrencilerimiz hem makine mühendisliği, hem de endüstri mühendisliği diploması alabiliyorlar” dedi.

GAZİANTEP’İN, TÜRKİYE’NİN GENLERİNE UYGUN BİR BÖLÜM

Tekstil Mühendisliği’nin Gaziantep ile uyuştuğunu, çünkü Gaziantep’teki 300’ün üzerinde halı firmasında dünyanın halı ihtiyacının yüzde 60’ının dokunduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Bölümümüzün mezunları aralarında Lacost, LC Wkiki, SANKO gibi Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarında iş buluyor. İplik, nonwomen ve halı üretiminde Türkiye ve dünyada ciddi bir söze sahip olan Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olan tekstil mühendislerimiz, fabrikalarda ve ticari hizmet veren kurumlarda satışta planlamada, araştırma geliştirmede, satın alma başta olmak üzere her birimde çalışabilecek kapasitede kişiler olarak yetiştiriliyor. Ayrıca, kendi işinizi de kurma şansınız çok yüksek.” BÜLTEN