Nabioğlu, "KOSGEB’in sitesinde verileri güncellemek için giriş yapmak neredeyse imkansız bir hal almışken, sanki sorumlusu bizlermiş gibi bankaların sistemin olmaması sorumluluğunu muhasebecilere yüklemeleri muhasebecilerle mükellefin karşı karşıya gelmelerine sebep oldu" dedi.

HİÇ BİR KURUMUN MEMURU DEĞİLİZ

"3568 sayılı meslek yasası mali müşavirlerin görevlerini saymıştır. Bu yasanın saydığı görevler arasında bilgi güncellemesi ve veri girişi yoktur" diyen Nabioğlu, "Veri girişi, bilgi güncelleme olsa olsa krediyi veren banka veya ilgili kurumların görevi olmalıdır. Buna rağmen ekonominin içinde bulunduğu bu zor dönemde işletme sahiplerine katkı yapmak isteyen Muhasebeci ve Mali Müşavirler, istenilen belgeleri hazırlamak ve KOSGEB veri tabanına gerekli bilgileri girmek istediklerinde sistemin çalışmaması ya da sorunlu çalışması veya gece yarısı çalışması problemi ile karşılaştılar. “İşletmelerin verilerini çalışmayan ya da sorunlu çalışan veri tabanına girmek, KOSGEB İnternet sitesine yüklemek veya KOSGEB sitesinde güncelleme yapmak için Muhasebeci, Mali Müşavirler büyük bir zaman kaybetmektedirler" şeklinde konuştu.

ZULME DÖNÜŞTÜ

Nabioğlu, "Tüm bunların yanında KOSGEB tarafından “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” genel hatları ile birlikte açıklanmış olmakla beraber, ortada kapsamlı bir bilgi bulunmamaktadır. Kredi başvurusunun tüm bankalar kanalıyla yapılabileceği kararlaştırıldığından, her banka destekten yararlanmak isteyen işletme sahiplerinden farklı belgeler istemektedir. Bankalar, bu belgelerin hazırlanmasını ve gerekli veri girişini işletmeye hizmet veren meslek mensuplarının doğal görevi görüp konuyu muhasebecilere, mali müşavirlere havale etmekte onların bu işi yapması gerektiğini müracaat yapanlara ifade etmektedirler" dedi. HABER MERKEZİ