Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası. Muhasebe Haftasının 26. Yılı kutlamaları çerçevesinde meslek mensupları ile yemekte buluştu.

Sektördeki 26 yıllık gelişmeyi bir slayt şeklinde anlatan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, “Odamızın etrafında bulunan bu yediemin depolarını Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile boşalttılar. Bu konu ile teşekkür ediyorum. İç güvenlik yasa tasarısı ile ilgili sayın milletvekillerimiz ile görüştük. Grup başkanları ile görüşüp bu günlerde neticeyi alırız diye umuyorum. Ayrıca odamızın faaliyetleri arasında ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız. Esas da bu iş biraz Suriyelilere yardım diye başlamıştık arkadaşlarımızın önerisine göre genelleştirdik nisan ayının sonuna kadar gerek maddi gerek manevi eşya olarak toplayacağımız yardımları yine üyelerimizin belirleyeceği ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapacağız. Bu konuda da sizlerden desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

3568 nolu yasanın 1989 yılında kabul edildiğini hatırlatan Özbay, "Meclise 7 sefer Atatürk’ün dönemi de dahil olmak üzere gönderilen meslek yasamız en son rahmetli Turgut Özal döneminde 13 Haziran 1989 tarihin de yasallaştı. Peki 13 haziran 1989'da yasallaştıysa biz niye 1-7 mart arasında kutluyoruz. O da şunun için hepinizin bildiği üzere 1 Mart 1989'da meclise sevk edildiği tarih 3568 nolu yasa ile başkanlar kurulu da böyle bir karar almıştır. 1990 yılından beri bunu kutluyoruz” dedi.

ŞAHİN: “DÜNYAYI BİLEN KİŞİLERE İHTİYACIMIZ VAR.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: “26 yıl önce bu düzeni kuran bir araya gelme fikrini oluşturan bütün arkadaşlarımıza ülkemizin demokrasisi adına teşekkür ediyorum.Çünkü sivil toplum örgütü meslek kuruluşları aynı zamanda beraberinde ülkenin demokratikleşme çıtasını da yükselten onların ülkemizdeki ileri demokrasi hedefine ulaşmasında çok önemli bir görevi olduğunu biliyoruz. Serbest Muhasebeci kimdir ;mali müşavir kimdir ;bunların tanımlamaları hangi aşamadan geçerek bunların oluştuğunu, oluşması gerektiğiyle ilgili yasal düzenlemelerde de milletvekili tecrübelerimizle de karşılıklı nerelerden nereye gelindiğini de görmüş olduk. Hakikaten tanım deyip geçmemek lazım.O sırada demin başkanımda da söyledim maliye ile yaptığımız çalışmalarda üstatlığın ne kadar önemli olduğunu, çok önemli bir kademe olduğunu, iyi bir muhasebecinin ne kadar zor aşamalardan ve kademelerden geçtiğini en yakın şahidiyim. Şahidi olduk ,bir de şuna inandık; bizim için en önemli şey yetişmiş insan gücü. Her alanda öyle muhasebesinden hukukuna her alanda yetişmiş insan gücü bizi her hedefe ulaştıracak. O yüzden siz toplumun sigortasısınız .Buna bütün yüreğimle inanıyorum. Özellikle denetim mekanizması bir ülkede bir şehir de ne kadar iyi çalışıyorsa bu ülkenin gelecek vizyonuna ulaşmada da çok önemli bir kademe çalıştığını bize gösteriyor. Çünkü denetim sistemini adil koymadığınız zaman toplumdaki huzuru ve barışı sağlamanız da mümkün değil. Onun için de vizyonu olan, kendini geliştirmiş uluslar arası standartları bilen, dünyayı bilen kişilere ihtiyacımız var. Sizin sahada yaşadığınız sorunu çözebilmemiz için valiliğimiz ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir protokol var. Bu protokolün şehir açısından sizi rahatlatacak şekilde düzenlediğimizde kendi şehrimizde bunu çözebilme gücüne de ulaşacağız. İnşallah sayın valimiz,biz ,başkanımız ve ekibimizle de bunun elçiliğini yapıcağız. Ve bunu inşallah kendi şehrimizde daha düzenli ve daha hızlı bir şekilde ve sizin işinizi kolaylaştırmayı çok önemsiyoruz .Çünkü sizin işinizin kolaylaşması demek hizmet verdiğiniz kurumların rahatlaması ve bu bakımdan daha hızlı bir şekilde koordine olmayı sağlayacak.”

Daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Muhasebe Haftasının önemi ile ilgili birer konuşma yaptılar. Bülten