CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi ve 6-7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayda Genel Başkan adayı olduğunu açıklaması partililer tarafından "Bu istifa AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmüştür" yorumuna yol açtı. Eski bakanlardan Abdulkadir Ateş, "zamansız bir çıkış" yorumunu yaparken, Şahinbey eski Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, olayın kişi meselesi olmadığını, kitlelerin motivasyon meselesi olduğunu söyledi. İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise, "Biz Kılıçdaroğlu ile birlikteyiz" mesajını verdi.

ATEŞ: ZAMANSIZ BİR İSTİFA

Eski Bakanlardan Abdulkadir Ateş, herkesin aday olmasının en doğal hakkı olduğunu ancak bu istifayı zamansız bulduğunu söyledi. "Böyle bir dörnemde genel başkanı istifaya çağırıp, kurultay çağrısı yapmak çok doğru bir karar değildir" diyeh Ateş, "Muharrem İnce sanırım uzun süredir kafasından geçiriyordu. Ancak zamanlama son derece yanlış. Bazı şeylerin parti meclisinde konuşulup, tartışılması gerekir. Ancak grup başkan vekili Muharrem İnce bunu yapmadı ve aradan zaman geçmeden eleştri bazında istifa etti. Ama benim tahminime göre Kılıçdaroğlu ile yola devam edilecektir" şeklinde konuştu.

AĞYÜZ: AK PARTİ'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

Şahinbey Belediyesi eski başkanı Yaşar Ağyüz ise, İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimini bahane edip istifa etmesinin AK Parti'nin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi. Ağyüz, "Olay kişi meselesi değildir. İlçe ve programların yaşama geçme meselesi ve kitlelerin motivasyonu meseleledir. Hiç kimse suçu birbirine atmasın. Bu başarasızlıktan tüm örgütler payına düşeni almalıdır. Bu kurultayımızda nerede yanlışlıklar var onun görüşüldüğü bir kurultay olmalıdır. Lider dışında bir yerleşmenin yaşandığı kurultay olmamalıdır. Parti örgütünü ayağa kaldırmayan yöneticilerre kendiliğinden allahaısmarladık demeliler" dedi.

GÖKDAĞ: KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTEYİZ

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise aday olmanın herkesin hakkı olduğunu belirtti. Gökdağ, "Bizim düşüncemiz ortada. Kişisel olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikteyiz. Önümüzdeki günlerde 81 il başkanı biraraya gelecek ve bir görüş ortaya koyacaktır" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT