Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Gaziantepspor’a hücum yollarında en çok katkı yapan ikili Muhammet Demir ve Daniel Larsson oldu. İki futbolcu Süper Lig’in 17 haftasında toplam 9 gol 4 asistlik performans göstererek ligin en çok katkı sağlayan 9. Hücum ikilisi oldular.

Muhammet Demir bu sezon oynadığı maçlarda 6 gol 3 asistlik performans gösterirken, Daniel Larsson ise 3 gol 1 asistle ilk yarıyı tamamladı. Spor Toto Süper Lig’in en iyi hücum ikilisi Beşiktaş’tan Mario Gomez ve Cenk Tosun olurken bu futbolcular toplam 18 gole direkt katkı sağladılar.

LARSSON ÜÇ KERE SEVİNDİ

Gaziantepspor’un sezon başında Granada’dan kadrosuna kattığı Daniel Larsson ise ilk yarıda oynadığı futbolla kamuoyunun dikkatini çeken isimlerin başında geldi. Bu sezon Süper Lig’de 15 kere forma şansı bulan Larsson bu maçlarda 3 gol sevinci yaşarken, 1’de asist yapma başarısı gösterdi. Larsson kırmızı-siyahlı forma altında Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu ve son olarak Rizespor’a karşı gol sevinci yaşadı.

EN ÇOK GOL MUHAMMET’TEN

Gaziantepspor’da ismi sürekli olarak başka takımlarla anılan Muhammet Demir ise ilk yarıda gösterdiği performansla dikkat çekti. Yıldız futbolcu kırmızı-siyahlı formayla oynanan tüm lig maçlarında da sahaya çıkarken 6 gol 3 asistlik bir performans gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda sakatlık problemi yaşayan Muhammet’in bu sezon ki istikrarı ise alkış aldı. Demir Gaziantepspor formasıyla bu sezon, Bursaspor, Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarında gol sevinci yaşadı. Muhammet Demir ayrıca Mersin İdman Yurdu, Trabzonspor ve Gençlerbirliği’ne karşıda asist yapma başarısı gösterdi. Muhammet Demir’in attığı 6 golün 2’sinde ise asisti Gaziantepspor’un orta saha oyuncusu John Chibuike yaptı.

SADECE BİR KERE YENİLDİK

Gaziantepspor ligin ilk yarısında oynadığı ve Muhammet Demir’in gol sevinci yaşadığı 6 maçta sahadan sadece 1 kere mağlup ayrıldı. Muhammet’in gol attığı 6 maçın 3’ünü kazanan kırmızı-siyahlılar, diğer maçlarda ise 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Golcü futbolcunun sadece Galatasaray deplasmanında attığı gol takımına puan kazandıramadı.