Azez ile Afrin arasındaki bölgede kontrol noktası oluşturarak olası operasyon için hazır kıta bekleyen muhalifler, PYD'nin zaman zaman yaptığı taciz atışlarına da anında ağır silahlarla karşılık veriyor.

Suriye iç savaşının ardından Kilis’in karşısında bulunan Halep kentine bağlı Azez ilçesinin kontrolü rejim güçlerinin elinden Özgür Suriye Ordusu güçleri kontrolüne girdi. Ancak, zaman içerisinde Türkiye’ye açılan Bab Es Selame Sınır Kapısı’nı elinde tutmak isteyenler için kritik önem taşıyan Azez; kontrolü sağlamak için ÖSO içerisinde başlayan gruplaşmalar ile terör örgütü DEAŞ ve PYD’nin hayallerini süsledi.

AZEZ’DE MUHALİFLER OPERASYONA HAZIR

Olası operasyonun gündeme gelmesinin ardından gözlerin çevrildiği Afrin’e en yakın noktadaki Azez’de ÖSO bünyesinde hareket eden muhalif gruplar da harekete geçti. Doğan Haber Ajansı (DHA) ekibi sınırı geçerek Azez’de muhaliflerin olası operasyona yönelik hazırlıklarını görüntüledi. Azez ile Afrin ve Halep arasındaki ulaşımın sağlandığı karayolunun ulaşıma kapatıldığı bölgede ÖSO bünyesinde bulunan Ceyşel Şamel, Cephet El Şamiye başta olmak üzere çeşitli silahlı gruplar önlem aldı. DHA