Muhalefet partilerinin yerel olarak niye projeleri yok doğrusu merak ediyorum.. Oysa hem CHP, hem MHP, hemde HDPnin Gaziantep için proje üretmeleri gerekmezmiydi.. Partilerin Türkiye geneli için hazırladığı proje ve vaatler elbette önemli ama, doğrusu biz Gaziantep olarak kenti ilgilendiren bazı projeleri görmek isterdik.. Eleştirmek, şikayet etmek yetmiyor çünkü..

Oysa iktidar partisinin yerel projeleride var, ve onları peşpeşe sıralıyorlar seçim çalışmalarında. Elbette çok büük avantajları var iktidarın.. Ama şahsen ben, üç muhalefet partisinden de Gaziantepi ilgilendiren projelerle karşımıza çıkmalarını isterdim..Bunlardan MHPli Ümit Özdağın hakkını yemeyelim ve Gaziantep için uyuşturucu konusuyla Suriye meselesini ele alıp gündeme taşıdığını söyleyelim. Ama her üç partiden de şayet iktidar olduklarında, Gaziantepte neler yapacaklarını duymayı istemek hakkımız olsa gerek..

HÜSEYİN ÇELİK GELİNCE UZERİ GÖRMEYE BAŞLADIK

AK Partide abiler sahaya indi. Kayıplarda olan Hüseyin Çelik geldi, haliyle küskün Ahmet Uzerde ortaya çıktı.. Bunun yanısıra Abdülkadir Aksuda geldi sessizce.. Topladı Gaziantepteki gurubunu gizlice.. Şu bir gerçek ki, AK Parti seçime sayılı günler kala iyice hareketlendi. Zaten belediyelerin seçim dönemine sakladığı açılışlarıyla da ciddi biçimde varlıklarını hissettirmeye başladılar. Bu arada hangi açılış hatırlamıyorum ama orada kordela kesiminde Ahmet Uzerin en uc köşeye kaydırılması ve Uzerin yüz ifadesi umarım gözlerden kaçmamıştır. AK Partinin üst düzey yöneticilerine tavsiyem, geri dönüşü zor olan Uzeri bu tür açılışlarda onore etmeleri olacaktır..

KEŞKE MÜDAHALE EDİLSEYDİ

Gelelim bir başka konuya.. Yer Şehitkamil Belediyesinin Aydınlar oto sanayi sitesinin açılışı.. Tören düzenlenmiş ve AK Partiden Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik ve Abdülhamit Gül başta olmak üzere büyük katılım sağlanmış.. Güzel bir hizmet ve tebrik etmek gerekli Şehitkamil Belediyesini.. Ancak törende hemen büyük bir beze yazılı afiş dikkati çekiyor.. Afişte yazılan yazı,

/

'Esnafımızı, üzmeden, incitmeden, iş yeri sahibi yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğluna Teşekkür ederiz'şeklinde düzenlenmiş. Ancak asıl bomba en altındaki yazı ile patlıyor.. Çünkü orada bunları yazanların adresi olarak 'Şahinbey eski Garajlar Esnafı' gösteriliyor..

Bunun Türkçe açıklaması şu demek.. 'Ey Mehmet Tahmazoğlu, seni işte böyle zor durumda bırakır, intikam alırız' Çünkü herkes biliyor ki, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunun eski garajlardaki pisliği ortadan kaldırarak yaptırmış olduğu harika sanayi sitesinde, farklı hesaplar yapan bazı esnaf ile arası bozuk. Eylemler yapılmış, emniyet müdahale etmiş, bir polis amirinin biber gazı sıkmayan polisin gırtlağına sarılarak 'sık lan' demesi ulusal basına malzeme olmuş..Yani ciddi manada AK Partiye zarar veren gelişmeler yaşanmış..

Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse, Şehitkamil Belediyesinin açılışını yaptığı sanayi sitesinde, Şahinbey esnafları denilerek adeta Tahmazoğluna yönelik görsel saldırının gerçekleşmesi, hiç hoş olmamıştır.. Tahmazoğlunun olmadığı açılışta, böyle bir afişe müsaade edilmesi, her türlü dedikoduyu da beraberinde getirecektir elbette.. Sanırım Bakan ve milletvekilleri olayın gerçek yönünü bilmiyorlar.. Ama ne olursa olsun, o afiş iyi olmamıştır.. Sözün kısası, AK Partide iki ilçe belediyesinin aynı şekilde yaptırdığı sanayi sitesinin açılışında, belediyelerden birisinin afişli hakarete maruz kalmasını biraz da belediyecilik ve parti içi çekişme olarak yorumlamak gerektiğini düşünüyorum.. Aynı durum tam tersine Şahinbeyde olsaydı, bu yazıyı yine yazacağımın bilinmesini isterim..

HAYVANAT BAHÇESİNE GİTMEK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

Türkiyede önemli Hayvanat bahçelerinden birisi. Bölgeye hitap eden tek yer.. Özellikle tatillerde, bayramlarda ve cumartesi Pazar günlerinde büyük ziyaretçi akınına uğruyor.. Ne varki, Burç ormanından giriş yapıldığından tek gişe olduğu için kuyruk Burç kavşağına kadar uzuyor. Sadece dış kapıdan girebilmek için 1 saat beklemek zorunda kalan aileler arıyor bizi..Dahası araçlar kuyrukta ikinci sıra oluşturuyor.. Bu soruna mutlaka çözüm bulunmalı. Ormanın paralı olan giriş kapısını çoğaltmak için harekete geçilmeli. Hemde zaman geçirmeden..

SİLAH SIKMA GÜRÜLTÜ YAPMA MEVSİMİ AÇILDI

Sanırım 20 yıllık bu köşede en sık yazılan konular arasında ilk sırayı gürültü ve silah sıkma alacaktır.. Kim gelirse gelsin, kim yetkili olursa olsun, durum değişmiyor. Gaziantepi dağbaşı sananların keyfi olarak silahlarına sarılıp sıkmaları, istediği gibi gürültü yapmalarının önüne geçilemiyor.. Meskun alanlar zaten Allaha emanet.. Jandarma ilgilenirmiş gibi gözüküyor ama kılının kıpırdatmıyor. Çünkü şikayet edenlerin bize verdikleri bilgiye göre, jandarma fazla etliye sütlüye karışmıyormuş. Şikayete söz konusu bölgeler öyle dağbaşı filan değil.. Şehrin çevresindeki siteler, bağ evleri.. Kendim yaşadığım ve şahit olduğum için de biliyorum bazı olayları..

Şu bir gerçek ki, başıboşluğun cirit attığı Şehir merkezinde, gece yarıları havai fişek atana ve gürültü yapana bu gidişle ödül bile verilecek.. Gecenin 01lerinde bile Düğün dönüşü klakson çalmak, insanları uykularından uyandırmak, hastaları, yaşlıları, çocukları, kuşları perişan etmek, artık bu kentin değişmez kaderi olmuştur.. Kenti yönetenlere 'Çözüm bulun' demeyeceğiz artık.. Çünkü GÜRÜLTÜ BU KENTİN KADERİ OLMUŞTUR..