UNESCO'nun ‘Yaratıcı Şehirler’ ağına dahil ettiği Gaziantep'in başarısı Çırağan Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir yemekle kutlandı. Gastronomi kenti gururumuzun kutlandığı geceye Şamil Tayyar dışında Ak Parti Milletvekillerinin tamamı katıldı. Bu özel geceye muhalefet milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, davetli olduklarını, ancak ülkenin şartları uygun olmadığı için katılmadıklarını söylerken, HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, davet edilmediğini, böyle bir etkinliği haberlerden öğrendiğini söyledi.

EKİCİ:ORTAM UYGUN OLMADIĞI İÇİN KATILMADIM

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, UNESCO başarısının kutlandığı etkinliğe davet edildiğini ama ortam çok uygun olmadığı için katılmadığını söyledi. Ekici, "Lansman ileri bir tarihe alınsaydı iyi olurdu. Ortam daha huzurlu olsa giderdim. Çünkü önemli bir başarı. Gaziantep mutfağının dünyada iyi bir yere gelmesi önemli. Gaziantep her alanda örnek bir şehirdir. Gaziantep'i bütün dünyaya tanıtmak hepimizin görevi. Güzel bir hazırlık yapılmıştı. İstanbul'daki toplantılarda bulundum. İptal edilmesi belki zordu, dünyanın çeşitli yerlerinden insanlar davet edilmişti. Belki ertelenebilirdi. Yani ben gitmeyi uygun bulmadım. Daha sakin, daha sade yapılabilirdi. Zılgıt ve halay olmayabilirdi" diye konuştu.

GÖKDAĞ:BU ŞARTLARDA GİTMEK DOĞRU OLMAZDI

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, lansmana davetli olduğunu ancak gitmediğini söyledi. Gökdağ, "Bu şartlarda gitmenin çok doğru olmadığını düşündük. O nedenle gitmedik. Bizim Gaziantep'imiz için önemli bir başarı. Şartlar uygun olsaydı, katılan sayı daha fazla olurdu. Daha önce planlanmış. Tabi hazırlığı abartmışlar. Yah-zılgıt o biraz abartılmış. Zamanlama uygun olsa katılırdım, çünkü önemli bir toplantıydı" dedi.

TOĞRUL:DAVET EDİLSEYDİM GİDERDİM

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, lansmana davet edilmediğini, davet edilseydi sevince ortak olmak için gitmek isteyeceğini söyledi. Toğrul, "Gaziantep'in böyle önemli bir sevincine ortak olmak isterdik. Yoğunluğumuz var, koşullar elverseydi giderdim. Ama davet edilmediğimiz içi haberlerden izledik. Vekiller arasında, partiler arasında ayrıcalık yapmaları, hoş değil. Bize valilik düzeyinde, mülki idare düzeyinde de ayrımcılıklarla karşılaşıyoruz. Sayın valiyi ayırıyoruz telefona hiç çıkmıyor. Böyle bir durum var. Biz Gaziantep'in vekiliyiz, biz burayı temsil ediyoruz. 103 bin oy aldık. Ciddi bir nüfus, bunun görmezlikten gelinmesi hakkaniyetle de bağdaşmaz, ama onların takdiri" dedi. Meral KINACILAR