2014 yılında ofisinde öldürülen Av. İsmail Akkaya'nın duruşmasında karar verildi. Akkaya'nın katil zanlısı Tuncay Keleş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı, kararın önemli olduğunu belirterek, "Yapılan saldırı nedeni ile gerek bizim gerekse de meslektaşımızın ailesinin duymuş olduğu acının hafiflemesi mümkün değil. Ancak, bir daha herhangi bir yargı mensubu veya savunma görevini getiren meslektaşımıza karşı bu tarz bir saldırının yaşanmaması veyahut yaşandığı takdirde en ağır şekilde cezalandırılacağının bilinmesi açısından bu davanın sonucu bizler için oldukça önemli idi" dedi..

Duruşmaya 2015 yılında başlayan yargılamada Tuncay Keleş tüm suçlamaları reddetmişti. Duruşmayı başta Gaziantep Barosu olmak üzere Türkiye Barolar Birliği ile birlikte Ankara, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Sinop, Şırnak, Diyarbakır, Aydın, Adana, Ş.Urfa, Bursa, Mersin, Osmaniye Hatay Baro Başkanı ve görevlendirdikleri yönetim kurulu üyesi avukatlar ile dosyaya müdahil olmuş ve adaletin yerini bulması için yargılamayı sonuna kadar takip etti.

SON DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Baro Başkanı Bektaş Şarklı, duruşmayla ilgili bilgi verdi. Şarklı, "22 Nisan'da yapılan 4. Duruşmada tüm deliller toplanmış, Cumhuriyet Savcısı tarafından tıpkı iddianamede olduğu gibi sanık Tuncay Keleş‘in ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi talep edilmiştir. Hem, bir kamu görevi olan Avukatlık mesleğini icra eden meslektaşımızı katlettiği için, hem de suçu uzun zamandır planlayıp tasarlayarak icra ettiği için sanık hakkında adam öldürme suçunun nitelikli hali olan TCK 82/1a-g maddeleri uyarınca ceza verilmesi gerektiğini belirterek duruşmada söz alan Merhum meslektaşımızın ailesi ile birlikte avukatları; ve ayrıca dosyayı takip ederek müdahil olan Baroları temsilen söz alan avukatlar da, tıpkı cumhuriyet savcısı gibi, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve hiçbir indirim hükmünün de uygulanmamasını talep etmişlerdir. Son olarak sanığın savunmasını aldıktan sonra duruşmaya ara veren Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ara sonunda kararını açıklamış; daha önce de adam öldürmek suçundan hükümlü olan Sanık Tuncay Keleş hakkında, tıpkı Cumhuriyet Savcısı ve katılan avukatlarının talepleri gibi, TCK 82/1a-g maddeleri uyarınca Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile cezalandırılmasına karar vermiştir."

UMARIM ÖNLEYİCİ OLUR

Şarklı, "Yapılan saldırı nedeni ile gerek bizim gerekse de meslektaşımızın ailesinin duymuş olduğu acının hafiflemesi ebediyen mümkün olmayacaktır. Ancak, bir daha herhangi bir yargı mensubu veya savunma görevini getiren meslektaşımıza karşı bu tarz bir saldırının yaşanmaması veyahut yaşandığı takdirde en ağır şekilde cezalandırılacağının bilinmesi açısından bu davanın sonucu bizler için oldukça önemli idi. Yapılan saldırı, avukatlık mesleğine ve savunmaya yapıldığı gibi avukatın savunucusu olduğu bireye ve topluma karşı da gerçekleştirilmiştir. Savunma ve savunma nezdinde tüm topluma karşı yapıldığını düşündüğümüz eylemin en ağır şekilde cezalandırılmış olmasının, bir kamu görevi olduğunu ısrarla tekrar ettiğimiz savunma mesleğine karşı yapılan ve yapılacak saldırıları bir nebze de olsun önleyeceğini ümit ediyoruz. Bu süreçte davaya müdahil olarak yargılamanın sonuna kadar takipçisi olan, merhum meslek şehidimiz Av. İsmail Akkaya ‘nın ailesi ile birlikte bizleri de yalnız bırakmayan başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere yukarıda adını saydığımız veya sayamadığımız tüm baro başkanları ve yönetim kurullarına, tüm Gaziantep Barosu mensubu avukat arkadaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz." HABER MERKEZİ