Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin beraberinde getirdikleri tescilli özel araçlara, harf grubu 'SAA' olan geçici Türk plakası verilme işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Gülveren, 3 Nisan'da başlayan uygulama ile şu ana kadar 2 binin üzerinde Suriyelinin aracına geçici plaka verildiğini belirtirken, geçici plaka almayan Suriyeli araç sürücülerini uyardı.

31 TEMMUZ'DA SÜRE DOLUYOR

Suriyeli araç sahiplerine plaka verme işlemenin 31 Temmuz'da sona ereceğini söyleyen Gülveren, bir an önce geçici plaka için başvurmalarını istedi. Gülveren, "Geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilen araçlar, başkasına satılamıyor, ödünç verilemiyor. Geçici trafik belgesi almayan araçlar trafikten men edilecek ve otoparka çekilecek. Bu araçlar, "Geçici çıkış yol belgesi" alınmadıkça da yurt dışına çıkış yapamayacak. 31 Temmuz'da süre doluyor" diye konuştu.

Gülveren Gaziantep'te 5 bin civarında Suriye plakalı araç bulunduğunu tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.Meral KINACILAR