Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, yarı yıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilere mesaj verdi. Gaziantep'te 595 bin öğrencinin 2 haftalık bir dinlenme sürecine girdiğini belirten Yanmaz, "2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci kanaat dönemini sağlıklı bir şekilde bitirdik. Sportif ve kültürel alanlarda çeşitli başarılar elde ettik. En önemlisi ise TEOG sınavında başarılı sonuçlar aldık. Başarı ortalamasındaki bu yükselişin bizi çok mutlu ettiğini, bundan sonraki çalışmalarımızda bize motivasyon kaynağı olacağını belirtmeliyim" dedi.

VELİLERE MESAJ

Yanmaz, velilere ciddi mesajlar verdi. "Öğrencilerimizin akademik başarı ya da başarısızlıkları sadece kendilerine ait değildir bu hepimizin eseridir" diyen Yanmaz, "Bu nedenle, çocuğunuzla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşamaması için; Çocuklarımızı hiçbir şekilde akranlarıyla kıyaslamayınız. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken kişiliğini incitmeden duygularınızı paylaşınız, herhangi bir açıklama yapmak istiyorsa dikkatle dinleyiniz. Cezalandırmak, suçlamak, hakaret içeren sözler sarf etmek gibi davranışlardan kaçınınız, Başarısızlık nedenlerini ve çözüm yollarını birlikte araştırınız, öğretmenleri ile görüşüp önerilerini dikkatle değerlendiriniz" şeklinde konuştu.

BEKLENTİLER BÜYÜK

Çocukların büyük çabalar sarfettiğini belirten Yanmaz, "Unutmayın ki karneler sizin için bir yol haritasıdır. Bu haritayı doğru kullanıp, değerlendirmelerinizi ona göre yapın. Başarıda tesadüflere yer olmadığını bilerek zayıf olduğunuz konularda daha fazla gayret gösterin. Öğretmenlerinizden, ailenizden sürekli yardım alın. Tatil, kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsattır. Bireyin kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zordur" dedi. BÜLTEN