Mete, Gazetemize yaptığı açıklamada, "Biz, şeffaf, objektif bir değerlendirme yaptık. Mülakata giren bütün adaylar kapalı zar içerisindekin sorusunu çektiler, çektikleri sorunun cevabını birebir yazdılar. Altlarını imzaladılar ve bu şekilde verdiler. Buyursunlar bunların içinde bir tane hata varsa bir tane yanlış varsa şikayet etsinler. Bu kadar netiz" dedi.

KADINLARIN TEMSİL ORANLARI DÜŞÜK

Cengiz Mete, Bekir Avan'ın, 247 müdür adayının hakkının gaspedildiği, müdür yardımcılarının eşlerine yüksek puanlar verildiğiyle ilgili iddialarına da şöyle yanıt verdi:"Müdür yardımcılarının eşlerinin 98 aldığıyla ilgili iddiaların hepsi yanlış, doğruyu yansıtmıyor. Biz bütün bayanlarımızın müdür ve müdür yardımcısı olması için özel çaba sarfettik. Maalesef pek istekli değiller. İlde temsil oranları gerçekten çok düşük. Üstelik iddia ettikleri kişiler atanabilecek şekilde puan aldılar. Mülakata giren bütün adaylar kapalı zarf içerisindeki sorusunu çektiler, çektikleri sorunun cevabını birebir yazdılar, altlarını imzaladılar ve bu şekilde verdiler. Buyursunlar bunların içinde bir tane hata varsa, bir tane yanlış varsa şikayet etsinler. Şu anda hepsi elimizde mevcut." dedi.


SOMUT İDDİALARLA GELSİNLER


Mete, Avan'ın 'Yöneticilik mülakatına giren kişilerin sınav anı, sorulara verdiği cevaplar, komisyon ve sınava giren kişiler arasında neler konuşulduğu, kameralarla kayıt altına alınmamıştır' sözleriyle ilgili de, 'Komisyona kamera şartını getirmişler, kamera bulunması gerekiyormuş. Bu yönetmeliğin neresinde yazıyormuş? Kamera sisteminin olması iddiası bu tamamen kendi keyfi talepleri. Türkiye'de öyle bir uygulama yok. Buyursunlar kendi üyeleriden kaç tanesinin soruları bildiği halde komisyon puanını düşürmüş öyle somut bir iddiayla gelsinler. Biz objektif, şeffaf bir değerlendirme yaptık. Benim komisyonda üyeliğim, atama görevim, komisyona müdahale etme şansım, böyle bir görevimde yok. Komisyon bağımsız çalışır. Bizimde hukuki anlamda yaptırımımız olacak, bizde bununla ilgili davamızı açacağız"diye konuştu. Meral KINACILAR