Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, Gaziantepli basın mensupları verdiği kahvaltı ile bir araya gelerek düşüncelerini ve hedeflerini paylaştı.
Gaziantep Polis Evinde yapılan toplantıya Emniyet müdürü Gezer, emniyet müdür yardımcıları, birim müdürleri, amirleri ile cemiyet ve derneklerin yanı sıra, ajanslar, ulusal ve yerel TV, gazete, radyo ve dergi temsilcileri katıldı.
Burada basın mensupları ile bilgi alış verişinde bulunan emniyet müdürü Gezer, medyanın önemine değinerek, “Bir ülkede kesintisiz kamu görevi icra eden 3 birim vardır. Bunlar güvenlik, sağlık ve medyadır. Diğer kurum ve sektörler işine mola verebilir ama bu 3 hizmet sektörü kesintisiz hizmet vermek zorundadır. Ayrıca sürekli bir koşuşturma ister. Bu kurumlar sürekli görev ister, fedakarlık ister ve kendisinden bir şeyler vermek ister. Medya bir kamu görevidir, kamuyu bilgilendirme görevidir, bulunduğu bölgede belli misyonları yüklenme görevi vardır. Bu nedenle basın mensubu dediğimizde çevresini aydınlatan, çevresine ışık saçan bulunduğu şehre katkılar sağlayan bir hizmet sektörünün çalışanıdır. Her şunu söylerim, basın bir aynadır, olayları olduğu gibi kamuoyuna yansıtma mesleğidir. Bunun yanında yorum, araştırma görevleri de vardır. Ama ben her zaman şunu söylerim, bir ilde bir ülkede yaşıyorsak, basın o bölgenin huzuruna, güvenliğine, gelişmişliğine ve toplumsal barışına hizmet eden en önemli enstrümandır ve en önemli meslektir. Toplumumuzun algılaması farklılık gösterebilir. Toplumumuzun bireyleri, düşünceleri ve yaşamları farklıdır. Basın olarak vazifeyi icra ederken yaptığı haber bölgesine ve ülkesine faydası ve zararı nedir diye düşünülmesi gerektiğine inanıyorum. Yani herkesin otokontrol sisteminde olması o ilin o ülkenin faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Basın mensuplarının, bilgisine, önerilerine ve tavsiyelerine her zaman açık olduklarını da ifade eden emniyet müdürü Gezer, “Biz kurum olarak ve fert olarak hiç birimizin sihirli değneği yok. Aklı, mantığı, iyi niyeti ve samimiyeti ortaya koyacağız, bunlarla birlikte verilen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışacağız. Gaziantep 1 milyon 800 bin nüfusa sahip ve 200 bine yakın Suriyeli misafirlerimiz ile birlikte nüfusumuz 2 milyona ulaşıyor. 2 milyonluk bir şehrin 24 saat kesintisiz güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu da yaparken belki bizim sahadaki elimiz, gözümüz, kulağımız sizler olacaksınız.
Emniyet müdürü Gezer, kentin trafik sorununun çözümü noktasında alt yapının iyileştirilmesi ve bunun mümkün olmadığı yerlerde her vatandaşın günlük hayatta yapacağı davranışlarla ancak trafik sorununun çözülebileceğine işaret etti.