Özel idare kapanınca paralarını alamayan müteahhitlerin okul inşaatlarını yarıda bırakma ihtimali milli eğitim müdürünü endişelendirmedi. Müdür Celalettin Ekinci, "Devletten hiç kimsenin alacağı olmamıştır. Sorun kısa sürede çözülür bundan kimse endişe etmesin" dedi

Büyükşehir Yasasıyla kapatılan iller arasında olan Gaziantep Özel İdare'den iş alan müteahhitlerin hakedişlerini alamadıkları için mağdur oldukları ve işi bırakma durumuna geldikleri ve bu işler arasında 80'e yakın okul inşaatının bulunduğu ile ilgili haberimiz üzerine açıklama yapan Ekinci, devletten kimsenin alacağının kalmayacağını ifade etti.

SORUN ÇÖZÜLÜR

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Okul inşaatları yarım kalmayacak. Bu asla mümkün olmaz. Yeni Türkiye'de bir inşaatın yarım kalması mümkün değil. Hele bu okul inşaatı ise, asla mümkün değil. Devletten hiç kimsenin alacağı olmamıştır. Sorun kısa sürede çözülür bundan kimse endişe etmesin, mümkün değil" dedi.

YAPILANMA SÜRECİ YAŞANIYOR

Geçmişte olmuş olabilir, ancak yeni Türkiye'de hiçbir devlet yatırımı yarım kalmaz diyen Ekinci, "Asla okul inşaatları yarım kalmaz. Milli eğitiminde hiçbir müteahhide bir kuruş borcu bugüne kadar kalmamıştır, bugünden sonra da kalmaz. Yani bu sıkıntılar yeni yapılaşma dolayısıyla, özel idarelerin kaldırılması dolayısıyla bir gecikme ve yapılanma süreci yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde çözülür. Zaten bu sadece Gaziantep'e yönelik bir sorun değil, Türkiye'deki diğer büyükşehir olan diğer illerle alakalı bir sorun aynı zamanda" diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERİN SIKINTILARINI GÜNDEME GETİRMİŞLERDİ

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, ödeme yapılmayışın herkesi zora soktuğunu belirterek müteahhitlerin işi bırakma durumuna geldiklerini, özellikle okul ihalelerinin, okul işlerinin gecikecek gibi gözüktüğünü, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, il özel idareleri kapandığı için bundan dolayı ödeneklerin tümünün içişlerin bakanlığına gönderildiğini, geçiş dönemi olduğu için ödeneklerin tekrar valiliğe gönderilmesi gerektiğini, eski il genel meclis başkanı Menderes Karaduman ise bu sorunun kentin sorunu olduğunu dile getirmişti. Meral KINACILAR