Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “Sıra Sende Göster Kendini” parolasıyla düzenlenen girişimcilik proje yarışmasında birbirinden ilginç projeleri adeta heyecan fırtınası yaşattı.

5 dalda, 87 projenin değerlendirildiği etkinlikte Gaziantep Üniversitesi öğrenci ve araştırma görevlilerinin diploma projeleri, yüksek lisans ve doktora çalışmalarının yanı sıra, girişimcilik fikirleri, Ar-Ge-Ti inovasyon projeleri ile Toplumsal Duyarlılık Projeleri tanıtıldı.

Koordinasyonu TARGET–TTO’nun gerçekleştirdiği projelerin sunumunun yapıldığı etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, TARGET Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlikte birbirinden ilginç ve topluma değer katacak projelerin yer aldığını belirtti.

SAYI 87'YE YÜKSELDİE

Rektör Prof. Dr. Coşkun konuşmasının devamında şunları söyledi: “Parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi bu sorumluluğunun gereği olarak Ar-Ge-Ti çalışmalarına büyük önem vermeye devam edecektir. Geçtiğimiz yıl 50 proje değerlendirmeye katılmıştı. Bu yıl sayı 87’ye yükseldi. Yani, proje sayımız giderek artıyor. Son derece ölçülü, hayata geçirilebilir, uygulanabilir projeler. Ben gençleri bu şekilde görmekten çok memnunum. Çünkü biz gençlerin kuru kuru bir tahsil yapmasından ziyade; inovatif dediğimiz yenilikçi ürünlere dönüşebilecek fikirleri de üretmelerini bekliyoruz. Etkinlik bu anlamda çok güzel bir pazar oldu. Bundan sonra artık her şey bir başka güzel olacak. Otomat makinesi, trafik ışıkları, desibel ölçer, otoparkta görev yapacak insansız vale gibi çok güzel projeler var. Hep söylüyoruz: Fikri olan beri gelsin. Şimdi daha çok beri gelsin ki biz onları hayata geçirelim.”

HABER MERKEZİ - BÜLTEN