Gaziantep Üniversitesi Hastanesi ve Türkiye MS Derneği Gaziantep şubesinin iş birliğiyle Dünya MS günü dolayısıyla düzenlenen Multipl Skleroz (MS) Hasta Okulu adlı program Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum’unda gerçekleşti. Türkiye MS Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Hengirmen Akçalı, "MS hastalığı ile ilgili günbegün bizi umutlandıran yeni gelişmeler söz konusu oluyor. Bu hastalığı 3-5 yıl önce kimse bilmiyordu. Ancak şimdi herkes az çok bilir hale geldi" dedi.

SABIR ÇOK ÖNEMLİ

Programın açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, “MS hastalığında öncelikli olması gereken şey sabırdır. MS hastalığı bir yol arkadaşıdır. O yol arkadaşlığını biraz daha pozitif bir hale çevirmek için bugün bu toplantı düzenlendi. Bu konuda desteklerimizi her zaman sunacağımızı da ifade etmek isterim. MS hastalığının sayısı azdır ancak meşakkatlidir. Rabbim tüm hastalarımıza şifa nasip etsin, bilinsin ki biz her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

FARKINDALIK GÜNÜ

Türkiye MS Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Hengirmen Akçalı ise konuşmasında, “Keşke bu ve benzeri hastalıklar hiç olmasaydı. Ancak dünyada binlerce değişik hastalık mevcut ve bunların birçoğunun hiçbir tedavisi yok. Bu hastalıklarla MS’i kıyasladığımızda, MS bu hastalıkların yanında masum bir hastalık olarak kalıyor. MS hastalığına dair farkındalığı arttırmak amaçlı Dünya MS günü etkinliği kapsamında düzenlenen bu toplantının güzel bir toplantı olacağı düşüncesindeyim. Bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Başhekimimiz Doç. Dr. Suat Zengin’e ve bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ