Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile başlatılan Karkamış Antik Kenti’nde çıkartılan mozaikler kamuoyuna tanıtılıyor. Bugün saat 09.00’da Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan program Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü İrfan Ünal’ın katılımlarıyla yapılacak.

GAZİANTEP TURİZM DESTİNASYON TOPLANTISI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, Gaziantep’in turizminin anlatılacağı “Gaziantep Destinasyon Toplantısı” düzenlenecek.

Toplantı Karkamış Antik Kenti’nde yeni bulunan eserlerin tanıtımı ile başlayacak. Saat 11.00’da Zeugma Mozaik Müzesi’nde destinasyon toplantısı ile devam edecek olan etkinlik, saat 12.30’da yine bu müzenin gezilmesi ile devam edecek.

Gaziantep’in turizminin geliştirilmesi, konaklama gün sayısının artırılması gibi konuların konuşulacağı toplantıda, kentin turizm alanlarının tanıtılması ve turizm potansiyelini artırılması hedefleniyor.

Gaziantep Kalesi, Hışva Han, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten gibi kentin tarihi yerleri gezilecek.

Etkinliklere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, İç Denetçi Vehip Özdemir, Balkan Ülkeleri Şube Koordinatörü Derya Polat, Medya İletişim ve Kültürel Diplomasi Bürosi personeli Saime Şanlı Güner ve Balkan Ülkeleri Masa Sorumlusu Gülnar Mirgedirova Yılmaz ile belediyeden yetkililer katılacak. Haber Merkezi