İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ile Adıyaman güzergahında gastronomi ve mozaik rotası oluşturulmasının planlandığını bildirdi.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamındaki illerde turizm koridoru oluşturularak bilinirliğin sağlanması, bölgede ziyaretçi sayısı, turizm gelirleri, özel sektör yatırımları ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını belirtti.

KATKI SAĞLAYACAK

Projeyle nitelikli insan kaynağının oluşmasına katkı sağlanacağını ifade eden Özkan, şunları kaydetti: "Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ile Adıyaman güzergahında gastronomi ve mozaik rotasının oluşturulması tasarlandı. Böylece temel sorunları çözülmüş turizm değerlerinin, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım ve pazarlaması yapılacaktır. Bölgeye gelen nitelikli turist sayısında artış sağlanacak ve yeni istihdam alanları yaratılarak bölgelerin sosyoekonomik gelişimine katkı sağlanacaktır." BÜLTEN