Gaziantep ÜniversitesiKültür Müdürlüğü Müzik Topluluğu tarafından geleneksel hale gelen “GAÜN’e Hoş Geldiniz Konseri”nin üçüncüsü GAÜN Amfi Tiyatroda gerçekleştirildi.

Konserin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı Gaziantep Üniversitesi’ne 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına yeni kayıt yaptıran öğrencileri selamlayarak, “Gaziantep Üniversitesi’ne hoş geldiniz” dedi. Prof. Dr. Bağcı, Gaziantep Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olma yolunda olduğunu, dünya ortalamasında ilk 1000’de yer aldığını söyledi. GAÜN’ün 40 bin öğrencisi ve 2 bini aşkın yabancı öğrencisi olan, yayın sıralamasıyla, kalitesiyle Türkiye’de ilk 10’larda gezen bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bağcı öğrencilere, kısa bir zaman sonrasında Gaziantep Üniversitesi içerisinde inşaatı devam eden çarşının tamamlanarak, bambaşka bir üniversite göreceklerini söyledi.

ÖĞRENCİLER EŞLİK ETTİ

Çok sayıda öğrencinin söylenen türkülere eşlik ettiği ve moral bulduğu gecede; ‘Kesik Çayır, Nurey, Antep’in Hamamları’ gibi birbirinden güzel Türk Halk Müziği türküleri seslendirilerek, Türkiye’nin en büyük sanatçılarından olan bağlama ustası Neşet Ertaş ölümünün ikinci yılında ‘Dağlar Dağladı Beni, Yalan Dünya, Gel Yanıma Gel’ gibi eserleriyle GAÜN’de anıldı. HÜSEYİN AĞAÇKIRAN