“Senin Allahına gurban Gaziantep. Hepinizin gadasını alayım Gaziantep. Atana babana rahmet Gaziantep. Hele nediysiniz yorum?”

MORAL BULDU

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı'nda Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi moral buldu. Erdoğan ilk kez Antep ağzı ile konuşmasına başladı ve "Senin Allahına gurban Gaziantep. Hepinizin gadasını alayım Gaziantep. Atana babana rahmet Gaziantep. Hele nediysiniz yorum" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan 1,5 saatlik gecikmesinden dolayı helallik istedi.

Erdoğan, "Bir kez daha atana babana rahmet Gaziantep. 2007 halk oylamasında Yüzde 80 evet dediniz rekor kırdınız. 2010 halk oylamasında yüzde 70 evet dediniz. 10 Ağustos’ta Gaziantep’ten rekor bekliyoruz rekor. Sadece AKP’ye gönül verenler değil, CHP, MHP, HDP, Saadet Parti, BBP diğer partiler onlara gönül vermiş kardeşlerime de sesleniyorum. Büyük bir destek bekliyoruz. İnşallah bir rekor kıracaksanız" dedi..

Erdoğan'ı, Gaziantep Havalimanı'nda, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile milletvekilleri karşıladı. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım da Gaziantep'e geldi. Demokrasi Meydanı'na eşi Emine Erdoğan giriş yapan Erdoğan'ı burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin karşıladı. Şahin Emine Erdoğan ile sarıldı ve hasret giderdi.

ÇELİK, UZER VE ŞAHİN DE KONUŞTU

Miting öncesinde Demokrasi Meydanı'na gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik ilk konuşmayı yaptı. Çelik, "Herkes sandığa sahip çıksın. Bir oy bir oy. Gaziantep her zaman 10-12 puanın üzerinde oy alıyor. Bu seçimde Tayyip Erdoğan'ı köşke yolcu edeceğiz" dedi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise, 110 bin tane sopalı bayrak dağıttıklarını belirterek, "Gençlerin ve bayanların ellerinde Türk bayrakları görüyoruz. Başbakanın yürüdüğü yola başımızı koyarız. Bunu pankartlara da yazdırdık" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, muhteşem bir tablo olduğunu söyleyerek, 12 yılda AK Parti'nin hizmetlerini anlattı.

GÜZELBEY'İ DE ANONS ETTİ

Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i de anons etti. Tüm vekillerin tam kadro katıldığı mitingde ilçe belediye başkanları da yer aldı.

CADDELER, YOLLAR MEYDAN KADAR DOLU

"Hakkınızı helal edin. Geciktik. Malatya bırakmadı" diyen Erdoğan, "Sabrettiniz. Caddeler, yollar maşallah meydan kadar dolu. Allah sizlerden razı olsun. Bu ne güzel manzara. Bu ne muhteşem manzara. Yine çok farklısınız Gaziantep. Yine kabına sığmıyorsun Gaziantep. Bugün bir kez daha tarih yazıyorsun ey Gaziantep. Rabbim sizleri korusun. Rabbim Gaziantep’i muhafaza eylesin. Gaziantep yiğitlerin şehri. Gaziantep kahramanların şehri. Gaziantep Gazilerin şehri. Ama şimdi Gaziantep aynı zamanda ensarın şehri. Siz muhacirlere sahip çıktınız. Siz sabrettiniz. Siz ekmeğinizi kardeşlerinizle paylaştınız. Rabbim hayırlarınızı inşallah kabul buyursun. Allah sizi cennetine dahil etsin. İnşallah Medine’nin Ensar Ashabı’na sizi komşu eylesin" şeklinde konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

"Gaziantep’e en son 14 Mart’ta geldik. Bu alanda muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Ardından 30 Mart’ta sandığa gittik. YÜzde 55 oy oranıyla adayımızı aile ve sosyal politikalar bakanımızı Fatma kardeşimi büyükşehir belediye başkanı seçtiniz. 30 Mart’ta sandığa sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 30 Mart’ta bir kez daha İstiklal mücadelesine sahip çıktığnız için teşekkür ediyorum. Bu kardeşinize büyükşehir ve ilçelerdeki adaylarınıza sahip çıktığınız için herbirinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim Türkiye son derece zorlu bir coğrafyanın yanı başında bulunuyor. Gaziantep serhat şehrimiz olarak bölgedeki çalkantıları en yakından hissedior. Suriyeden göç etmek zorunda kalan 1 milyon 200 bin kardeşimizin önemli bir kısmı Gaziantep'teki kamplarda kalıyor. Bunun bazı külfetleri olduğunu biliyorum. Hepimiz bu külfetleri az ya da çok yaşıyoruz"'

ENSAR OLMANIN SORUMLULUĞU

"Kendisini düşünen kendisinden başkasına kayıtsız kalan bir millet olmadık. Şu anda zor şartlar altında bulunan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil. İnşallah Suriyede şartlar düzeldiğinde o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimizde köylerine şehirlerine evlerine geri dönecekler. İşte o ana kadar ensar olmanın sorumluluğunu yerine getirecek ve kendimizle çocuklarımızla torunlarımızla her zaman yüreğimizde taşıyacağız"

CHP'YE ELEŞTİRİ

"Cumhuriyet Halk Partisi. bölgedeki tüm dikdatör, darbeci ve zalim yöneticilerin arkasında duruyor. Daha ilk andan itibaren CHP Esed rejiminin ve zalim Esed’in yanında arkasında durdu. CHP Esed’in yanında durduğu için esed zulmünden kaçan ve buraya sığınanlara karşıda son derece merhametsiz ve vicdansız bir tavır takınıyor. hatayı kilisi, kahramanmaraşı gaziantepi karaştırmak için buralarda nifak çıkarmak için hem esedin dostu CHP hemde onun kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyorlar. Kardeşlerim şimdi bunlara birde monşer aday katıldı. O da aynı zihniyette. Zaten islam işbirliği teşkilatı genel sekreteriyken islam coğrafyasındaki her meseleye kayıtsız kaldı. Bugünde coğrafyamızın her meselesini tam bir monşer tavrıyla uzaktan izliyor"

AKILLARI BAŞLARINA GELSİN

"MHP’nin yol arkadaşı CHP. MHP’nin yol arkadış artık Sosyalist işçi partisi, devrimci halk partisi. MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımıza sesleniyorum bu arkadaşlarınızdan haberiniz var. Ah MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim. Herhalde bunun idrakiyle pazar günü MHP’nin yönetimine gereken dersi vereceğinize inanıyorum. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimde sesleniyorum. Herhalde bu tabloyu gördükten sonra gereken dersi vereceğinizi biliyorum. Verinki akıllarını başlarına toplasınlar. Artık yeni Türkiye’yi kuruyoruz. Eski Türkiye tasviye olacaktır. Gaziantep bizimlemisin. 10 Ağustos’a hazırmısın Gaziantep.. Sandığa gidiyormuyuz Gaziantep.. Yeni Türkiye’ye evet mi Gaziantep… Güçlü Türkiye’ye evet mi Gaziantep… 77 milyon kardeş Türkiye’ye evet diyormuyuz Gaziantep.

Milletin adayına oy veriyormuyuz. Huzura, istikrara koşuyoruz. Güvenli Türkiyeyle, emniyeti, adaleti, hukukumuzu, ekononomimizi dahada güçlendiriyoruz.

GAZİANTEP'E CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK

"Hamdolsun havalimanından iniyorsunuz Gaziantep şehrine inişi görüyorsunuz. Artık bir modern şehir ortada. Toki’nin konutları ortada. Güzellikler ortada. Belediye başkanlarımızla başarılı bir süreç işlendi Gaziantep’te. Şimdi de artık hanım eli değiyor artık Gaziantep’e. 12 yılda Gaziantep’e ne kadar yatırım yaptık biliyormusunuz. 13.5 katrilyon yatırım. Ulaştırma ve haberleştirmede 2 katrilyon, Eğitimde 2 katrilyon, Toplu konutta 1 katrilyon, Aile ve sosyal politikalarda 1 katrilyon, Tarım ve hayvancılıkta 820 trilyon, Enerjide 430 trilyon yatırım yaptık"

GAZİANTEP'E HIZLI TREN MÜJDESİ

"Kardeşlerim şu anda bir müjde veriyorum. Konya - Karaman arası hızlı tren hattının yapımı sürüyor. Bu yüksek hızlı tren hattı. Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye güzergahını takip ederek Gaziantep’e gelecek. Projeler hazır. Buradanda Şanlıurfa’ya, Mardin’e sınıra kadar devam edecek. Adana-Gaziantep yeni demiryolu projesinin parçası olan Gaziray ile ilgili altyapı çalışmalarıda son sürat devam ediyor. Burası tamamlandığında Gaziantep Türkiye’nin en özgün raylı sistemlerinden birine sahip olacak"

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR YAPILDI

"Gaziantep’e 79 yılda 116 km bölünmüş yol yapıldı. 12 yılda biz ise 230 km bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Değerli kardeşlerim bütün bunlarlada kalmayacağız. Sağlık alanında Gaziantep’e çok önemli eserler inşaa ettkik. Toplamda 1216 yatak kapasiteli sağlık tesislerini Gaziantep’e kazandırdık. Şimdi bir müjde daha veriyorum size. Sağlıkta Gaziantep’e içinde her türlü konfora sahip olacak 1867 yatak kapasiteli dev bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bu hastane 7 ayrı ihtisas alanında faaliyet gösteren modern bir sağlık kampüsü olacak. Yapımı sürüyor 3 yıl içinde tamamlayıp hizmetinize sunacağız. Şahinbey’ede 300 yataklı dev bir hastane kazandırıyoruz"

STAD BİTECEK

"Gaziantepspor ne alemde. Gaziantepsporlu kardeşlerimin spora olan tutkusunuda iyi biliyorum. Şu anda biliyorsunuz 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun yapımı devam ediyor. Bu stadyum inşallah önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak. Kardeşlerim şundan hiç endişeniz olmasın. sizlerin teveccühü ile eğer cumhurbaşkanı olursam Gaziantep’te devam eden tüm projelerin takipçisi olmasını devam edeceğim. Hiç bir yatırım yarım kalmayacak. Rabbim ömür verdikçe milletimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Vatana hizmeti için koşan koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz.

KOŞTURMAYA DEVAM EDİN

"Ablalar bugün bitti 2 günümüz var. Sabah akşam koşturmaya varmıyız. Unutmayın kale içerden fethedilir. Kalelerin fatihi sizsiniz. Sizden özellikledestek istiyorum. bu ülkede kadına değer AK Parti iktidarıyla geldi. Bizden önce Türkiye’nin gündeminde bu yoktu. Her türlü desteği kadınımıza bura da Fatma Şahin kardeşiminde çok büyük emekleri oldu. Şimdi aynı şekilde Ayşe Nur hanımın emekleride var. Daha öncekiler gibi. Abiler şu 2 gün çalışmaya varmıyız. 2 gün kapı kapı dolaşmaya varmıyız. Durmak yok yola devam. Çok çalışacağız. İnşallah 10 Ağustos Türkiye için bir milad olacak. İradenize, sandıklara, demokrasiya sahip çıkın. Mutlaka sandığa gidin. Özgür iradenizle güçlü , yeni Türkiye için oyunuzu kullanın. İlerde çocuklarınıza, torunlarınıza ben ilk Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandım diyeceksiniz. Bu büyük bir bahtiyarlıktır. Bunu yaşayacaksınız. Sizlerden bu oyların hayırlı olmasını rabbimden temenni ediyorum. Türkiye ve gelecek nesillerimiz için dua edin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter. Milli irade, milli güç, hedef 2023. Pazar günü ülkemiz milletimiz için hayırlı olsun diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR