BANVİT – ROYAL HALI

SALON: KARA ALİ ACAR

TARİH: 30 EKİM 2015 CUMARTESİ (BUGÜN)

SAAT: 18.00

HAKEMLER: FATİH ARSLANOĞLU – ZİYA ÖZORHON – ERGİN SARI

YAYIN: TBFTV

Royal Halı Gaziantep, Spor Toto Basketbol Ligi 4. hafta müsabakasında deplasmanda Banvit’e konuk oluyor.

Europe Cup'ın ilk maçında Inter Bratislava'yı farklı mağlup ederek Avrupa’da moral bulan potanın ağaları, ligde henüz yenilgisi olmayan Banvit karşısında galibiyet arayacak.

Bu akşam saat 18.00’da Balıkesir Kara Ali Acar Spor Salonu‘nda oynanacak Banvit – Royal karşılaşması TBFTV ekranından yayınlanacak. Ligin 3. haftasında Galatasaray Odeabank ile karşılaşan eflatun - sarılı takım sahadan 78-63’lük yenilgiyle ayrılmıştı. Banvit ise ligin 3. haftasında Anadolu Efes’i deplasmanda 86 - 87 yenerek sezona iddialı bir başlangıç yapmıştı.

ÜÇÜNCÜ DEPLASMAN

ABD'li oyun kurucu Julyan Stone’u renklerine katarak kadrosunu biraz daha güçlendiren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında eksik oyuncu bulunmuyor. Avrupa kupalarında bulduğu moralle Banvit hazırlıklarını tamamlayan temsilcimiz, Banvit maçıyla birlikte üst üste üçüncü deplasman mücadelesine çıkacak. KOÇ Jurij Zdovc bu akşam oynayacakları maçın oldukça zorlu geçeceğinin farkında olduklarını, güçlü bir ekibe karşı mücadele edeceklerini ama salona galibiyet parolasıyla çıkacaklarını kaydetti.

TECRÜBELİ İSİMLER VAR

Ülkemizi EuroCup’ta temsil eden Bandırma temsilcisi D Grubunda çıktığı 3 karşılaşmadan iki yenilgi ve bir galibiyetle ayrıldı. İlk hafta KK Buducnost VOLI’ye 83-70 kaybeden Banvit ikinci hafta müsabakasında kendi evinde UNICS Kazan’a 79-85 yenilmekten kurtulamadı. Hafta içi ise Romanya'da Steaua Eximbank Bükreş takımının konuğu oldu. Baştan sona üstün oynadığı mücadeleyi Banvit 64 - 78 kazandı.

Başantrenör Selçuk Ernak yönetimindeki Banvit’te Keith Simmons, A.J. Sloughter, Courtney Fourtson, Dominique Johnson gibi tecrübeli isimlerin yanında alt yaş milli takımlarından tanıdığımız Tolga Geçim de yer alıyor. Banvit’te milli takım hazırlık kampında talihsiz bir sakatlık geçiren Can Maxim Mutaf’ın sezonun ikinci yarısında parkeye dönmesi bekleniyor.

MUHARREM TÜRKOĞLU