Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’e yönelik artan göç akınına dikkat çekerek, “ Bu nüfus artışını ekonomide avantaja dönüştürecek model ve projelere ihtiyacımız var” dedi.

TÜRKONFED ve TİM tarafından düzenlenen Bölgesel Kalkınma Dinamikleri: İhracat ve Sanayi Kenti Gaziantep Tanıtım toplantısında gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in sosyo- ekonomik gelişimi ve yaşadığı göç sorunu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

NÜFUSU AVANTAJA ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ

Gaziantep’in son yıllarda Suriye’den gelen ciddi bir göç dalgasıyla karşıya kaldığını ve bu durumun şehir ekonomisine katkı sağlayacak bir modelle avantaja dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Tiryakioğlu, “ Ciddi bir göç var özellikle yüzbinlerce Suriyelinin burada oluşunu, nasıl avantaja dönüştürebilirizi zaman kaybetmeden düşünmemiz ve uygulamaya koymamız lazım. Bugün dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkeleri bile insan gücünü üretimle birleştirerek kendi ekonomilerine hayat vermekteler. Bizimde bu nüfus artışını avantaja çevirecek modeller ve projeler üzerinde ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor ”dedi.. NECMETTİN GÖRGÜN