Karayılan, “Ankara, Kayseri, İnegöl ve hatta İtalya’daki ürünlerle şehrimizde yapılan mobilyaların kalite açısından bir farkın olmadığını görecekler" dedi

Mesleğe 1978 yılında çırak olarak başladığını anlatan Karayılan, mesleğin her kademesinde yer aldığını ve şu anda kendi işletmeciliğini yaptığını söyledi. Karayılan, “Sadece koltuk bölümünde bin metrekare alan üzerinde imalat yaparken 600 metrekare alanda üzerine ise Mobilya imalatımızı yapıyoruz. Mağazamızda toptan ve perakende olarak yapıyoruz. Genel olarak koltuk sektörüne hizmet ediyorduk ama son bir yıldan bu yana da mobilya sektöründe yerimiz aldık. Gaziantep dışında da birçok mağaza tarafından ürünlerimiz tercih ediliyor” dedi.

moblya25.jpg

KOLTUK SEKTÖRÜNDE BULUNDUK

Uzun yılardan bu yana koltuk sektörünün içinde yer aldığını belirten Karayılan, “Bu alanda da iddialı bir kurumuz, mobilyada da aynı iddiayı sürdürmek istiyoruz. Kendi üretimimizi yaptığımızdan dolayı mobilya almak isteyen müşterilerimize beğendikleri modellere tercih ettikleri kumaşı ve deseni isteklerine göre yapıyoruz. Bu anlamda tercih yelpazesi oldukça geniştir. Showroomumuza gelen müşterilerimiz teşhirde ki ürünü almak isterse onu veriyoruz ama beğendiği koltuk modeline başka bir kumaş desenini istediği zaman onu yaparak hizmetlerine sunuyoruz. Tabi özel siparişlerin teslimat süresi de ister istemez yaklaşık bir aylık sürece tekabül edebiliyor” dedi.

moblyae2.jpg

PANEL MOBİLYA İMAL EDİYORUZ

Son 15 yılda ülke genelinde panel mobilyaların imal edildiğini aktaran Karayılan, “Tabi ki bizim oymalı takımlarımız el emeği göz nurundan yapılıyor. Böyle olunca da işçilik maliyetinde artış oluyor. Tabi ki her vatandaşın gücü buna yetmiyor ama bizim üretimimiz makine değil tamamen el emeğidir. Elimizden geldiği kadar kaliteyi sunmaya özen gösteriyoruz” dedi.

GAZİANTEP ÖNEMLİ BİR NOKTADA

Mobilya almak isteyenlerin öncelikli olarak Gaziantep’teki mobilyacıları dolaşmalarını öneren Karayılan, “Ankara, Kayseri, İnegöl ve hatta İtalya’da ki ürünlerle şehrimizde yapılan mobilyaların kalite açısından bir farkın olmadığını görecekler. Hatta burada ki esnafımızın onlara oranla çok daha kaliteli ve tasarım açısından daha bol alternatifin olduğuna şahit olacaklar. Boş yere yurt dışına paramızı aktarmanın bir anlamı yok. Gaziantep’te yetişmiş çok iyi sanatkâr ustalarımız var. Bu sezktörde sadece biz değil birçok esnafımız da oldukça mükemmel ürünler çıkartan esnafımız bulunuyor. Kaldı ki burada yetilenler bu işin temelinden gelip en iyisini yapan ustalardır. Bu nedenle Gaziantep ve yurt dışına gitmelerinin bir anlamı yoktur. Hem kalite hem de fiyat bakımından çok daha avantajlı olduklarını görecekler” dedi.

İŞİN MUTFAĞINDAN GELDİK

Mobilya sektörünün mutfağından geldiklerini ifade eden Karayılan, “Tabi ki mobilya sektörünün en alt kademesinden gelenler işini ticaretten daha ziyade kaliteye ağırlık veriyor. Fakat özellikle Gaziantep’in yeni gelişen bölgelerinde açılan mobilya mağazalarında ise tamamen ticarete yönelik çalışılıyor ve şehir dışında panel mobilyaları getirip satıyorlar. Gaziantep üretimi ise orada ki ürünlerden daha kaliteli ve daha uygun fiyata satılıyor. Halkımız bu gerçeği gördüğü zaman hem şehrimizin parası burada kalmış olur hem de Gaziantep esnafı para kazandığı zaman istihdam oranımız daha yüksek olur ve diğer bizlere bağlı meslek dalları da iş kapasitesini arttırmış olur” açıklamasında bulundu.