Mevcut başkan Ali Kutlu ve Seyit Karayılan'ın yarıştığı seçimler kıran kırana geçti. Yarışı 143 oy alan Ali Kutlu kazanırken, Seyit Karayılan ise 96 oy alarak yarışı kaybeden taraf oldu.

Gaziantep Mobilyacılar Odası’nın 2018 yılı Olağan Genel Kurul Kongresi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde (GESOB) yapıldı.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Kongrenin divan başkanlığına, GESOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salman Çelikadam getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

KARAYILAN: MEVCUT YÖNETİM 12 SENEDEN BERİ FAALİYET GÖSTERMİYOR

Oylamanın ardından konuşan başkan adayı Seyit Karayılan, mevcut yönetimin 12 seneden beri faaliyet göstermediğine dikkat çekti. Karayılan, “40 yıldan beri bu mesleğin içindeyim. Geçtiğimiz seçimde de aday olmuştum fakat kısa bir oyla yarışı kaybetmiştim. Esnafımız tekrar bizi aday gösterdi. İnşallah hayırlısı olur. Mobilyacılar esnafı olarak bizim, birlik ve beraberliğimiz yoktur. Kimse kimseyi tanımıyor. Sanayi Sitesi’nde bir odamız var ama 12 seneden beri kapısına kilit vurulmuş bir şekilde duruyor. Yönetimdeki arkadaşlar bu konuda faaliyet göstermemektedir. Sadece orayı ticarethane ve başkanlığı için kullanıyor. Ne kadar acı bir durum. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz ve o yüzden adaylığımız koydum. Esnafın birlik ve bereberliğini sağlayacağız. İnşallah güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. 12 yıldan beri mevcut başkanımız bu odanın başkanlığını yürütüyor. Onunla şahsi bir sorunum yok. Oyunuzu kullanırkende Odanız için en doğrusunu karar verin” dedi.

KUTLU: ÜRETİME KATKI SAĞLIYORUZ

Kurul’da konuşan mevcut Başkan Ali Kutlu, mobilyacısıyla, döşemecisiyle ve boyacısıyla mesleklerinin üretime katkı sağladığını vurgulayarak, “el emeği göz nuru bir mesleğimiz var. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreç mesleğimizide olumsuz etkilemektedir. Özellikle, 2017 yılında ham madde fiyatlarında yaşanan anormal fiyat artışları, Gaziantep Mobilyacılar sektörünün gelişmesinde de engel teşkil etmiştir. İçimizde bulunduğumuz 2018 yılı inşallah ülkemize, şehrimize ve mobilya sektörüne hayırlara vesile olur. Umarım hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde Ahi Evran dayanışmasını göstererek bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Mobilya sektörünü el birliği ile en üst seviyeye taşıyacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Yeter ki birlik olalım” şeklinde konuştu.

SÖYLENENİN AKSİNE, ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞTIK

Esnaflar arasında ayrıştırma yapmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Kutlu, sektörü bir araya getirmek için Nizip yolu üzerinde bir site çalışması yaptıklarını belirterek şunları aktardı: “ Ticaret Odası’nda bir toplantı yapıldı. O toplantıya katılım gösteren arkadaşlar, Nizip Yolu site olsun diye el kaldırdılar. Ama gördük ki, o toplantıda Nizip Yolu site alanı olsun diyen arkadaşlar, aradan bir hafta geçmeden Oğuzeli civarında bulunan bir köyde, hazine malı üzerine site alanı yapmak üzere toplantı düzenledi. Ve şekilde esnafın ayrışmasına vesile oldular. Yapılması düşünülen bizim proje, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ticaret Odası’nın desteğini almıştır. Ancak Oğuzeli’ne yapılması düşünülen site projesi ise, beklemeye alınmıştır. Seçim sonunda eğer başkan olursam Oğuzeline yapılacak site için çalışma yapan arkadaşları, o konuda ne kadar samimi olduklarını görmek için istişareye çağıracağız. Eğer samimi iseler onlara destek vereceğimi sizlerin huzurunda söz veriyorum. Ben ve ekibimin her zaman esnafın birliği ve beraberliğini sağlamaya çalıştık. Bizden talepte bulunan herkesin isteğini yerine getirmeye çalıştık ve devam da edeceğiz.”

Kutlu’nun yönetim listesinde şu isimler bulunuyor: İbrahim Kayıkçı, Mehmet Nihat Patlı, Hüseyin Şeker, Ebubekir Dağdelen, Şaban Çevik, Cengiz Fodul.

Denetim listesinde ise, Turgay Kıyıçkan, Mustafa Beyhan Körcük ve İrfan Dede’nin isimleri yer alıyor.

Ayşegül BAĞCI