GİMOB Başkanı Ayşe Pınar Tümüklü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde tahsis aşamasında olan projenin Türkiye'deki en iyi mobilya kent projesi olduğunu belirtirken, sadece Gaziantep ekonomisi açısından değil, ülke ekonomisi açısından da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

EN İYİSİ GAZİANTEP'TE

Türkiye'de ilk mobilya kentin Kayseri'ye kurulduğunu, Oğuzeli'nde yapılacak mobilya kentin ise ikinci olacağını belirten Tümüklü, "Ancak Gaziantep'inki çok farklı. Bölgede ilk olacak. Projede parselasyonun, ardından devir işlemleri yapılacak. Türkiye'deki en iyi mobilya kent projesi olacak. Geri dönüşüm sistemleri planlandı. Çatılardaki güneş enerji panelleriyle herkes kendi elektriğini kendisi üretecek. Projemiz çok güzel. İki üç ay içerisinde tapu işleri başlar inşallah. Projede sona gelindi" dedi.

BU PROJENİN ÖNEMİNİN FARKINA VARMAMIZ LAZIM

Mobilya Kent'in, hem iç pazar, hem de yurtdışı pazar müşterilerini çekmek için yol üzerinde ve havalimanına oldukça yakın bir yerde kurulacağını anlatan Tümüklü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde tahsis aşamasında olan projenin hayata geçmesiyle birlikte sadece mobilyacılar ve Gaziantep'in değil, ülke ekonomisinin de kazanacağını dile getirdi. Tümüklü, "Bu proje, Gaziantep'in ve ülkemizin geleceğine çok büyük katkı sağlayacak bir proje. Özellikle Suriye ve Ortadoğu ülkelerini düşündüğümüzde mobilya sektörünün önünün çok açık olduğu ortada. Suriye'de anlaşmaya gidiliyor. Sınıra en yakın şehiriz. O bölgenin en büyük ihtiyacı inşaat ve mobilyacılar olacak. Bizim il olarak bunun farkına varmamız gerekiyor. Bütün dünyada mobilya ve halı mağazaları birleşti. Bunu gözardı edemeyiz" dedi.

MOBİLYADA MARKALARIMIZ OLACAK

1 Milyon 300 bin m2 alan üzerine kurulacak Mobilya Kent Projesinde her ayrıntının düşünüldüğünü ve planlandığını belirten Tümüklü, üretim alanlarının dışında, AVM'den teknik liseye, kreşten, spor komplekslerine varıncaya kadar her türlü sosyal donatı alanlarının projede yer aldığını belirtti. Tümüklü, "Esnafın talepleri doğrultusunda yaklaşık 500 m2'den, 10 bin m2'ye kadar dükkanlar olacak. Girişte çok büyük bir AVM olacak. Teknik lise yeri, spor kompleksi, kreş alanı olacak. Hazineden alınan ücretle küçük maliyetlerle esnafa yerleri tahsis edilecek. Bu projeyle bütün mobilyacılar biraraya gelecek , kurumsal bir yer olacak. Bu proje tanıtım açısından da avantajlı. Mobilyada da markalarımız olacak." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT