Konukoğlu, Gaziantepli işadamlarının, alternatif ihracat pazarları arasında en fazla umut vadeden Afrika ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil’in daveti üzerine TOBB heyeti, iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile birlikte işadamları ve basın mensuplarının bulunduğu heyet, Mısır-Türkiye İş Forumu’nu katıldı ve Türk firmalarınca gerçekleştirilen yatırımları yerinde gördü.

DIŞ TİCARET BÜYÜMELİ

Konukoğlu, TOBB heyetiyle birlikte Mısır’ı yaptıkları ziyaretin iki ülke iş dünyası temsilcileri açısından çok verimli ve yararlı geçtiğini ifade etti. Konukoğlu, Gaziantep’ten bu ülkeye en çok halı, dokunmamış kumaşlar ve eşyalar, suni-sentetik iplikler, pamuk ipliği, plastik ve mamulleri, tekstil ve gıda makineleri, bulgur ve irmik, kağıt-karton, pastacılık ürünleri ihracatı yapıldığını anlattı.

DÜNYA'NIN GÖZ DİKTİĞİ BİR PAZAR

Afrika’nın, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra ihracat açısından büyük fırsatlar barındırdığına vurgu yapan Konukoğlu, Afrika kıtasının gelişme potansiyelinin çok yüksek olması nedeniyle tüm dünya ülkelerinin göz diktiği büyük bir pazar olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ