Güneykent Anaokulu öğrencileri sorumluluk ve vefa adına kardeş okuldaki arkadaşlarını ziyaret edip onlara hediyeler takdim ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen "Gaziantep'e Değer Projesi" kapsamında Öğrencilerin sorumluluk ve vefa duygularını güçlendirmek ve Sevgi ortamını oluşturmak için yürütülen faaliyetlere minik yürekler de destek verdi. Şahinbey İlçesinde bulunan Güneykent Anaokulu öğrencileri, öğretmen ve velilerinin işbirliği ile Gaziantep’e Değer Projesi, sorumluluk ve vefa teması çerçevesinde kardeş okul olan Hayat Karabekir Anaokulunu ziyaret ettiler. Anaokulu öğrencileri kardeş okuldaki ihtiyaç sahibi yaşıtlarına giyim ve oyuncak yardımında bulunarak örnek davranış sergilediler.

SARILARAK TEŞEKKÜR ETTİLER

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi ve şube müdürlerinin de katıldığı ziyarette Güneykent Anaokulu öğrencilerinin getirdiği yardım paketleri öğrencilere teslim edildi.

Hediyelerini alan Hayat Karabekir Anaokulundaki minik yüreklerin mutlulukları yüzlerine yansırken, kendilerini ziyaret eden akranlarına sarılarak teşekkür ettiler. Kendileri gibi anaokuluna giden öğrenci arkadaşlarının ihtiyaçlarını bir nebze dahi olsa gideren Güneykent Anaokulu öğrencileri ise paylaşmanın heyecanını ve sevincini yaşadı.

Ziyarete katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, bu örnek davranıştan dolayı Güneykent Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür ederek, “Sorumluluk ve Vefa davranışını yazılı metinlerden çıkararak birebir uyguladıklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Zaten önemli olan çocuklarımızın yaparak yaşayarak değerlerimizi özümsemesi ve öğrenmesidir.” şeklinde konuştu.

SORUMLULUK BİLİNCİ

Güneykent Anaokulu Müdürü İbrahim Yağcı ise Sorumluluk ve vefanın küçük yaştan itibaren çocuklara öğretilmesi gerektiğini belirterek, çocuğun kişilik gelişiminin 0-6 yaş arasında tamamlandığını bu etkinlik ile çocuklarımızda sorumluluk bilincinin kalıcı olması ve kişiliğinde yer etmesi için böyle bir çalışmada bulunduklarını ifade etti. HABER MERKEZİ