Anaokulu öğrencileri en sevdikleri yemek olan makarnanın tüm üretim aşamalarını öğrenmek için Türkiye’nin en büyük makarna üreticisi Oba Makarna Tesisleri’nde keşfe çıktı.
Minik Kalpler Anaokulu Öğrencileri ‘Gezelim, Görelim ve Öğrenelim’ projesi kapsamında, severek yedikleri makarnanın hazırlanış hikayesini Oba Makarna Tesisleri’ni gezerek öğrendi.
Öğretmenleri nezaretinde Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Oba Makarna Tesisleri’ne gelen minik öğrenciler burada Oba Makarna Fabrika Müdür Ömer Aslan tarafından karşılandı. Galoş, bone ve dezenfekte edilmiş kıyafetler giyerek makarnanın hazırlanma aşamasının ilk bölümü olan laboratuarları gezen öğrenciler burada yapılan birçok işlem hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra makarna üretim tesislerine geçerek burada çeşit çeşit makarnaların nasıl hazırlandığını meraklı gözlerle izleyen anaokulu öğrencileri ayrıca kendilerine verilen değişik makarna çeşitlerini de elleriyle dokunarak kontrol etme fırsatı yakaladı. Makarnanın üretim bölümlerini keşfettikten sonra paketleme bölümünü de gezen öğrenciler, paketleme ünitesinde de gözlemler yaparak eğitim turlarını tamamladı.
Son olarak Oba Makarna Tesisleri’nde özel olarak hazırlanan çeşitli makarna yemeklerinden yiyen öğrencilere Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ve Oba Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Özgüçlü de eşlik etti.
Oba Makarna’da hijyenik bir ortamda hazırlanan makarna üretimi hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Özgüçlü, makarnanın insan sağlığı açısından önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan ise makarna üretim aşamaları ve Oba Makarna’nın tarihçesi hakkında genel bilgiler verdi.